ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ

Το 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αναγεννητικής Ιατρικής, με θέμα: «Νεότερα δεδομένα στη Βιολογία και τις Ιατρικές Εφαρμογές των Βλαστοκυττάρων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας και το Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αναγεννητικής Ιατρικής.

Αναγεννητική Ιατρική: Ένας νέος κλάδος της ιατρικής επιστήμης

Η Αναγεννητική́ Ιατρική́ είναι ένας νέος κλάδος της ιατρικής επιστήμης με εφαρμογές που στοχεύουν σε λιγότερο επεμβατικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπείες, στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Οι κυτταρικές θεραπείες με παράγωγα βλαστοκυττάρων συνδυασμένα με βιοϋλικά αποτελούν κεντρικό θέμα του κλάδου της Αναγεννητικής Ιατρικής. Από την αρχική ιδέα της ανάπτυξης του κλάδου, το 1992, μέχρι σήμερα, αρκετές θεραπείες που περιλαμβάνουν εφαρμογές για την επούλωση του τραύματος, την αισθητική ιατρική και την ορθοπαιδική έχουν ήδη καθιερωθεί ενώ πολλές άλλες που αφορούν σε άλλες ιατρικές ειδικότητες βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάχουν ιατροί όλων των ειδικοτήτων, καθώς και βιολόγοι, βιοτεχνολόγοι, φυσικοί, χημικοί και νομικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις και εφαρμογές στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής.