Μπάμπης Μουτσάτσος, o bon viveur!

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Άντρας παλιάς κοπής, κολυμβητής, αρρενωπός, sexy, gentleman και bon viveur, όλα σε ένα. Και το όνομα αυτού, Μπάμπης Μουτσάτσος.

Ο άντρας που υπήρξε θρύλος όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλη την Ελλάδα. Πρωταθλητής στο πρόσθιο, κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, βασικός, ηγέτης, λιοντάρι στο πόλο, ήταν τόσο διάσημος που έκλεβε ακόμα και τη δόξα των μπαλαδόρων του ’50 και του ’60, γιατί ήταν και μέγας γυναικάς.

Τα τελευταία χρόνια έμενε στο Παγκράτι και κάποιοι τον θυμούνται γεράκο πια, με λευκά μαλλιά να κάθεται αγέρωχος κρατώντας ανάμεσα στα πόδια ένα μπαστούνι σαν σκήπτρο βασιλιά και να πίνει το καφεδάκι του στο Palmie κοντά στο Caravel. Αν δεν ήξερες ποιος ήταν, ήταν αδύνατον να πιστέψεις πως αυτός ο παππούς ήταν το πιο περιζήτητο αρσενικό στις δεκαετίες ’50 και ’60. Οι γυναίκες έπεφταν στα πόδια του.

Γεννήθηκε στον Πειραιά – βέρος Πασαλιμανιώτης – τον Ιανουάριο του 1933. Υπήρξε διακεκριμένος κολυμβητής και πολίστας του Ολυμπιακού. Είχε ύψος πάνω από 1.90 και είχε μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλλο. Τον ήθελαν όλες, επώνυμες και απλές γυναίκες, γιατί ήταν gentleman, ευχάριστος και γενναιόδωρος.

Όταν η καριέρα του στις πισίνες πλησίαζε στο τέλος της, σκέφτηκε μαζί με τον μπασκετμπολίστα Κώστα Μουρούζη, και τον ποδοσφαιριστή Μίμη Στεφανάκο να δημιουργήσουν την Quinta, ένα night club που έμελλε να γράψει ιστορία στη νυχτερινή Αθήνα.  Και πήραν αυτήν την απόφαση πρώτον γιατί…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3BBrPEE