Μουσικό εργαστήρι “Ολύμπου”

Κύριος σκοπός είναι η ανάδειξη και προώθηση της μουσικής και του πολιτισμού αλλά και η ευαισθητοποίηση του πολίτη απέναντι στα μουσικά δρώμενα μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων σε τοπικό, πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο, η διάδοση και εξύψωση της μουσικής παιδείας και της ερασιτεχνικής μουσικής ενασχόλησης, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του εργαστηρίου και των φίλων της μουσικής στον κύκλο δραστηριότητάς του.

Με το στιχουργό Δημήτρη Γουλιόπουλο από το τραγούδι “Πες μου φεγγάρι μου”

Συγκεκριμένα σκοπός είναι η εκμάθηση της παραδοσιακής, κλασσικής, έντεχνης και λαϊκής μουσικής, με την διδασκαλία μουσικών οργάνων, ηδιενέργεια συναυλιών, σεμιναρίων- μαθημάτων σχετικά με τη μουσική τόσο στο πρακτικό της μέρος όσο και στο θεωρητικό τμήμα αυτής, δημιουργία χώρου συγκέντρωσης μουσικών αλλά και φίλων της μουσικής, η συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους άλλα και με ιδιώτες η λειτουργία αρχείου μουσικής και βιβλιοθήκης και λειτουργία χώρου πρακτικής εξάσκησης των μουσικών.

Βιογραφικό Νίκος Πατρής

Ο Νικόλαος Πατρής γενήθηκε το 1980, μεγάλωσε στην Κατερίνη και κατάγετε από Καρίτσα Πιερίας. Σπούδασε μουσικός και είναι o διευθυντής και Ιδρυτής της σχολής “μουσικό εργαστρήρι Ολύμπου” από το 2014 μέχρι και σήμερα.
Δάσκαλος, μαέστρος και ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας νέων Δίου από το 2007 ως και σήμερα.
Με πολύπλευρη μουσική δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό διευθύνει σήμερα χορωδίες και ορχήστρες στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.
Βραβευμένος ως νέος μαέστρος το 2013, διπλωματούχος στα ανώτερα θεωρητικά της ευρωπαϊκής μουσικής (δίπλωμα Σύνθεσης) και της παραδoσιακής (δίπλωμα Βυζαντινής).
Διδάσκει λαούτο – ταμπουρά στα μουσικά σχολεία.
Υπό τη διδασκαλία και διεύθυνσή του μαθητές και μουσικά σύνολα έχουν αποσπάσει πρώτα πανελλήνια βραβεία.
Έχει συνεργαστεί με τους Μίμη Πλέσσα, Χρίστο Νικολοπουλο, Βασίλη Λέκκα, Γλυκερία, Πέτρο Γα’ι’τάνο, Παντελή Θαλασσινό, Μανώλη Μητσιά, Δημήτρη Μπάση, Μελίνα Ασλανίδου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφια Παπάζογλού, Ξανθηππη Καραθανάση, Δώρο Δημοσθένους, Μπάμπη Βελλισάριο, Αλεξάνδρα Gravas (soprano) Ειρήνη Καράγγιαννη (m.soprano) Νίκο Ζιώγαλα, Γιώτα Νέγκα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Μακεδόνα, Αντώνη Ρέμο και με τον Demmi Rousso.

Άσε με να μείνω & Πες μου φεγγάρι μου

Στίχοι:
Γεωργία Μαρινοπούλου
Δημήτρης Γουλιόπουλος
Μουσική: Νίκος Πατρής

Οι συντελεστές και οι συνεργάτες από το μουσικό εργαστήρι Ολύμπου.

Βιολί: Γιάννης Πούλιος
Κιθάρες: Νίκος Πατρής & Μπούκλας Λευτέρης
Ηλεκτρική Κιθάρα: Γιώργος Αμανατίδης
Πλήκτρα: Γιάννης Τσιουπλής
Μπάσο: Μαρία Ψωμιάδου
Ντράμς: Βίκυ Τζημαπίτη – Ευθυμιάδου
Percussions: Διονύσης Πατρής
Ενορχήστρωση: Νίκος Πατρής
Μίξη: Γιάννης Παρλαπάνος
Ηχογράφηση: Pink studios Katerini
Mastered by: Γιώργος Μίγκας
Παραγωγή: μουσικό εργαστήρι Ολύμπου

Βιογραφικό Γεωργία Μαρινοπούλου Μαθήτρια λυκείου γεννημένη το 2002 στη Κατερίνη.
Σπουδάζει κλασικό Πιάνο, λαϊκη κιθάρα, παραδοσιακό βιολί και είναι στο τμήμα ανώτερων θεωρητικών Αρμονίας όπου φέτος τελειώνει και θα συνεχίσει στο τμήμα Αντίστιξης. Προτεραιότητα της είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις και στόχος η μουσικολογία.
Αγάπα το Ελληνικό τραγούδι αλλά και το κλασικό όπου βρίσκεται σε τμήμα μονωδίας στο μουσικό εργαστήρι Ολύμπου με υπεύθυνο σπουδών τον καθηγητή και μαέστρο Πατρή Νικόλαο.

Θα σ΄αγαπώ μέχρι τέλους
Τραγούδι: Μαρία Κατηρτζίδου

Στίχοι: Μαρία Κατηρτζίδου
Μουσική: Νίκος Πατρής – Μαρία Κατηρτζίδου

Οι συντελεστές και οι συνεργάτες από το μουσικό εργαστήρι Ολύμπου

Κιθάρες: Νίκος Πατρής – Λευτέρης Μπούκλας
Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Αμανατίδης
Percussions: Διονύσης Πατρής
Πιάνο: Γιάννης Τσιουπλής
Μπάσο: Μαρία Ψωμιάδου
Ντραμς: Νίκος Σοπογλου
Ενορχήστρωση: Νίκος Πατρής
Μίξη: Γιάννης Παρλαπάνος
Ηχογράφηση: Pink studios Katerini
Mastered: Γιώργος Μίγκας
Παραγωγή: μουσικό εργαστήρι Ολύμπου.

Βιογραφικό Μαρία Κατηρτζίδου Μαθήτρια λυκείου γεννημένη το 2004 στη Θεσσαλονίκη.
Της αρέσει ο κλασικός και μοντέρνος χορός.
Παράλληλα με τα μαθήματα της σπουδάζει κλασικό πιάνο, λαϊκη κιθάρα, και είναι τελειόφοιτη στα ανώτερα θεωρητικά Αρμονίας.
Η μεγαλύτερη της αγάπη είναι το τραγούδι όπου βρίσκεται σε τμήμα μονωδίας στο μουσικό εργαστήρι Ολύμπου με υπεύθυνο σπουδών τον καθηγητή και μαέστρο Πατρή Νικόλαο όπου είναι και ο μέντορας της.