«Μάστιγα» οι λεηλασίες από τους «κυνηγούς του χαλκού» – Χωρίς νερό το Φίλυρο λόγω….. κλοπής

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Άγνωστοι ρήμαξαν μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ κλέβοντας τον χαλκό

Την διακοπή της υδροδότησης σε ολόκληρη τη δημοτική κοινότητα Φιλύρου προκάλεσε ο βανδαλισμός των μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ που ηλεκτροδοτούν τις υδρευτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη στην περιοχή των Λαγυνών.

Επιτήδειοι αφαίρεσαν τις νυχτερινές ώρες καλώδια χαλκού από τους δύο βασικούς μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας-Χορτιάτη (ΔΕΥΑ Πυλαίας – Χορτιάτη), Σαράντος Δαφέρμος: «Η λεία για τους δράστες είναι τα φύλλα και τα καλώδια του χαλκού που αποτελεί αγώγιμο υλικό και εμπεριέχονται στους μετασχηματιστές. Ένα επιεικώς απαράδεκτο φαινόμενο που στην περιοχή μας συμβαίνει συχνά. Δυστυχώς αυτή τη φορά το χτύπημα ήταν διπλό διότι καταστράφηκε ο εξοπλισμός που τροφοδοτούσε με ηλεκτρισμό και τα δύο αντλιοστάσια μας, το βασικό και το εφεδρικό. Αποτέλεσμα είναι όλο το Φίλυρο να μείνει χωρίς νερό».

«Περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας στο Φίλυρο υποφέρουν αναίτια, και στερούνται για άλλη μία φορά το νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό εξαιτίας των ασυνείδητων κακοποιών. Ανάμεσα τους βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και πάσχοντες που υποφέρουν διπλά! Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας – καταναλωτών για την ταλαιπωρία» σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που επισημαίνει την ανάγκη επιπλέον αστυνόμευσης στην περιοχή.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ συνεργείο της ΔΕΥΑ Πυλαίας Χορτιάτη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο προκειμένου να συνδράμει στην αποκατάσταση της υδροδότησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιχείρησης το πρόβλημα θα αποκατασταθεί πλήρως τις επόμενες ώρες.