Ιωάννης Σπυρόπουλος: “Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη του πολιτισμού… Είμαι σίγουρος πως θα δούμε πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σε όλα τα μέσα έκφρασης της τέχνης”

“Ελπίζω να καταφέρω να εκμεταλλευτώ τις καταστάσεις και τά συναισθήματα που σινεχιζω να αποκομίζω από όλη αυτή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε για να δημιουργήσω κάτι ιδιαίτερο και αξιόλογο”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Και για αυτό το έτος ανάμεικτα τά συναισθήματα…

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Όχι δεν συμφωνώ. Θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη του πολιτισμού. Νομιζω πως πολλές και πολλοί κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες που προέκυψαν. Ειμαι σίγουρος πως θα δούμε πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σε όλα τα μέσα έκφρασης τέχνης.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Να κάνουμε δραστηριότητες που μας χαλαρώνουν και μας ευχαριστούν.

Βήμα βήμα, αργά και σταθερά θα βρούμε τον εαυτό μας, ίσως να ανακαλύψουμε πώς έχουμε γίνει και καλύτεροι.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Η ανάγκη θα μας επαναφέρει πλήρως σέ όλα τα επίπεδα.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Ελπίζω να καταφέρω να εκμεταλλευτώ τις καταστάσεις και τά συναισθήματα που σινεχιζω να αποκομίζω από όλη αυτή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε για να δημιουργήσω κάτι ιδιαίτερο και αξιόλογο.