“Ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Κιθαριστική Ορχήστρα από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου”

ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ Ιερόθεου 21, 2028 Λευκωσία – Τηλ. 22769532 Ε-mail:[email protected]

H Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αρ. εγγραφής 4580

ΙΔΡΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ  ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

EUROPEAN GUITAR ORCHESTRA

Η μουσική εν μέσω πανδημίας ενώνει την Ευρώπη!

Η «Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα» του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και η «Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου», συνενώνουν τις σημαντικότερες Κιθαριστικές Ορχήστρες της Ευρώπης, υπό την σκέπη, μιας Ευρωπαϊκής Κιθαριστικής Ορχήστρας, που θα συμπράττει καλλιτεχνικά, αλλά και συνδυαστικά ως ένα κορυφαίο μουσικό σύνολομε παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ο σκοπός και ο συμβολισμός μιας τέτοιας συνένωσης, πέρα από τον καλλιτεχνικό τους προσδιορισμό, έχουν να κάνουν με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, με τον αμοιβαίο σεβασμό μέσω της κουλτούρας, με υψηλά μουσικά πρότυπα για την νεολαία και τέλος με την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου όλων των Ευρωπαϊκών Εθνών.

Η Κύπρος, ηγείται της ίδρυσης και οργάνωσης της Ορχήστρας, προτάσσοντας υψηλές πολιτιστικές αξίες για πολλοστή φορά, στους λαούς της Ευρώπης.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής, της Ευρωπαϊκής Κιθαριστικής Ορχήστρας (Ε.Κ.Ο.), με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών θα είναι ο Ελληνοκύπριος Καθηγητής Κιθάρας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοΐζας, ο οποίος σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, θα επιλέγει τους κατά τόπους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές, ανά γεωγραφική περιφέρεια της Ευρώπης, με κριτήρια εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά, αλλά και παιδαγωγικού – κοινωνικού ήθους.

Η Ορχήστρα θα απαρτίζεται από νέους σπουδαστές κιθάρας, καθηγητές, σολίστ, διευθυντές ορχήστρας, από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας τους την ευκαιρία, να συνεργαστούν για έναν κοινό – μεγαλειώδη στόχο. Θα αναπτύξουν σχέσεις, φιλίες, συναισθήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό, την περηφάνια για το αποτέλεσμα.

Η Ορχήστρα θα εμφανίζεται σε πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, σε πολλά και διαφορετικά επίσημα και μη επίσημα πλαίσια, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές και καινοτόμες μορφές, για ευρύ φάσμα ακροατηρίων.

Μέσα από τις δραστηριότητές της, θα ενεργεί ως πολιτισμικός πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Ένωση προβάλλοντας τον πλούτο και την πολυμορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών και των νεοεμφανιζόμενων ταλέντων.

Στηριζόμενοι στις παραπάνω ιδεολογικές αρχές, ιδρύουμε την Ευρωπαϊκή Κιθαριστική Ορχήστρα!

Αντώνης Κοΐζας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ &

Στέλιος Γκόλγκαρης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ