«Ιδαίον Project» Παρουσιάσεις δίσκου σε Αθήνα (6/3) & Πάτρα (7/3)

Οι «Ιδαίον Project», το πειραματικό folk-rock σχήμα από τη Λευκωσία, πραγματοποιούν τη 2η «απόβασή» τους στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας ζωντανά σε Αθήνα (Άλικο, 6 Μαρτίου) και Πάτρα (θέατρο Αγορά, 7 Μαρτίου) το πρώτο τους ομώνυμο album.

Το group που σμίγει τις παραδοσιακές μουσικές της Κρήτης και της Μεσογείου με το stoner, το metal και το rock, παρουσιάζει τα κομμάτια του πρώτου του δίσκου που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε φυσική (CD) και ψηφιακή (Youtube, Spotify, Apple Music κ.α.) μορφή.  

Οι «Ιδαίον Project» μέσα από τις πρωτότυπες συνθέσεις που αποτυπώνονται στο album τους, τοποθετούν τους ήρωες και τις ηρωίδες της δικής τους δημιουργικής μυθολογίας σε έναν εκλεκτικό διάλογο όπου οι ετερόκλητες μουσικές και ιστορίες μπλέκονται με τρόπο υπερβατικό.

Στο δίσκο τους συνεργάστηκαν, μεταξύ άλλων, με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο βιρτουόζος πολυοργανίστας Efrén López από την Ισπανία και ο δεξιοτέχνης της ιρλανδικής γκάιντας Loïc Bléjean από τη Βρετάνη της Γαλλίας ενώ το artwork δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο graphic artist Αργύρη Αθανασιάδη (Redy.).

Παίζουν:

  • Βαγγέλης Γέττος: λαούτο, φωνή
  • Hugo Enrique Olivos: τύμπανα
  • Μίμης Σανδαλής: κοντραμπάσο

Αθήνα: Δευτέρα 6/3, Άλικο, Τριπτολέμου 8, 118 54. Τηλ: 210341 1498, είσοδος 8€

Πάτρα: Τρίτη 7/3, Θέατρο Αγορά, Καραϊσκάκη 149, 262 21, Τηλ: 2610223884, είσοδος 10€