Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «12 ποιοτικές ταινίες στη δημοτική κινηματογραφική λέσχη» Πρεμιέρα στο Ασβεστοχώρι με το αμερικάνικο μιούζικαλ «The greatest showman»

Κινηματογραφική πρεμιέρα με γεύση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού στα τέλη του 19ου αιώνα που προσφέρει το αμερικανικό μιούζικαλ «The greatest showman» του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Μάικλ Γκρέισι και πρωταγωνιστές τους Χιού Τζάκμαν, Ζακ Έφρον και Μισέλ Γουίλιαμς κάνει τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Ασβεστοχωρίου.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, στις 8 το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο, οι σινεφίλ του Ασβεστοχωρίου, αλλά και των γύρω περιοχών θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι τον Απρίλιο, 12 σημαντικές και καινούριες ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου.
Η πρεμιέρα δίδεται με το «The greatest showman», όπου ο ορφανός, πάμφτωχος, αλλά φιλόδοξος και γεμάτος ιδέες Φινέας Τέιλορ Μπάρναμ θα ρισκάρει τα πάντα για ένα εναλλακτικό σόου, γεννώντας στα μέσα του 19ου αιώνα τη σύγχρονη μορφή της showbiz. Σε μια φαντασμαγορική μουσική βιογραφία που απογειώνει το θεαματικό στοιχείο, κερδίζοντας τρεις υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας.
Ακολουθούν άλλες 11 ποιοτικές ταινίες: από τις αμερικανικές κοινωνικές ταινίες, όπως το «Θαύμα» με την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Όουεν Γουίλσον και τις «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» με τους Φράνσις ΜακΝτόρματ και Γούντι Χάρελσον, στην ιταλική περιπέτεια μυστηρίου «Το τέλειο κτύπημα» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τη γαλλική κωμωδία «Οι σπεσιαλίστες» με τους Ζαν Ρενώ και Ζεράρ Ντεπαρτιέ.
«Για τέταρτη χρονιά προσφέρουμε στον δήμο μας και τον φετινό χειμώνα 12 ποιοτικές ταινίες για κάθε γούστο, με τη λειτουργία της δημοτικής κινηματογραφικής λέσχης στο Ασβεστοχώρι. Είμαστε περήφανοι επειδή έχουμε δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο κινηματογραφικών λεσχών. Με τα δύο δημοτικά θερινά σινεμά, που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στο Πανόραμα και την Πυλαία και τις κινηματογραφικές λέσχες, στο Ασβεστοχώρι και στο Πανόραμα, που έχουν γίνει στέκι για τους σινεφίλ του δήμου μας», τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των Κινηματογραφικών Λεσχών μπορείτε να βρείτε στο site του δήμου (www.pilea-hortiatis.gr) και στο fb στο προφίλ που έχει η κάθε κινηματογραφική λέσχη.