Θωίδης Παναγιώτης: “Τα συναισθήματά μου είναι περίεργα διότι ζούμε σε ένα αβέβαιο μέλλον. Δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η κατάσταση αυτή…”

Ο Θωίδης Παναγιώτης, Καθηγητής Κλασικών Κρουστών, Τυμπανίστας στην Sinfonietta Hellenica και κρουστός στην Camerata Europaea Athens, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Τόσα χρόνια η ΒΙΑ λειτουργεί σαν την «Λερναία Ύδρα» και ποτέ κανείς δεν την έκαψε. Ας ελπίσουμε από εδώ και πέρα μόνο να καίγεται….”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε τον χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Η αλήθεια είναι ότι ο εγκλεισμός έχει τα αρνητικά του αλλά και τα θετικά του, αρκεί να αξιοποιούνται σωστά. Στη δική μου περίπτωση νομίζω πως τα καταφέρνω μια χαρά αφού βρίσκομαι στο σπίτι με τον αγαπημένο μου άνθρωπο (τη γυναίκα μου). Σίγουρα έχω πιο ελεύθερο χρόνο, επομένως τον διαχειρίζομαι ακούγοντας ή μελετώντας μουσική, βλέποντας ταινίες, χαλαρό περπάτημα, κάνοντας μελλοντικές σκέψεις και σχέδια.
Όσον αφορά τα συναισθήματά μου είναι περίεργα διότι ζούμε σε ένα αβέβαιο μέλλον, δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η κατάσταση αυτή. Επομένως θεωρώ πως σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να έχουμε θετικές σκέψεις και υπομονή.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική…. Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Δυστυχώς η ΒΙΑ βρίσκεται παντού και όλο αυτό ξεκινάει από την κακή ανατροφή των θυτών. Είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί άμεσα και φυσικά να καταπολεμάται. Πρέπει πλέον (μιας και όπως γνωρίζουμε το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις..) τα θύματα να βρίσκουν την δύναμη και να μιλούν χωρίς φόβο. Τόσα χρόνια η ΒΙΑ λειτουργεί σαν την «Λερναία Ύδρα» και ποτέ κανείς δεν την έκαψε. Ας ελπίσουμε από εδώ και πέρα μόνο να καίγεται….
Προσωπικά ΔΕΝ έχω υποστεί κάποια μορφή βίας.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Το θέμα του εμβολίου είναι κάτι που μπερδεύει όλον τον κόσμο και αυτό συμβαίνει διότι οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του θα φανεί στο άμεσο μέλλον.
Το αν θα εμβολιαστώ ή όχι είναι κάτι που το σκέφτομαι στην καθημερινότητά μου. Όλοι μας βλέπουμε τη συνεχή αύξηση κρουσμάτων, αλλά αυτό που βλέπω σίγουρα είναι ότι ο εμβολιασμός αποτελεί αναπόφευκτο κομμάτι τη ζωή μας.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Αφού εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, θεωρώ πως η Τηλεργασία θα αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό.