Θάνος Πουρσαλίδης: “Το μυστικό της ελληνικής φιλοξενίας είμαστε εμείς οι Έλληνες”

Συνέντευξη από τον Θάνο Πουρσαλίδη, Duty Manager του Sani Resort

Το αγαπημένο μου σημείο σε όλο το Sani Resort είναι η παραλία του Μπούσουλα. Καταγάλανα νερά και πλούσιο δάσος συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν στην κυριολεξία έναν επίγειο Παράδεισο.”

Ποια είναι η επόμενη μέρα στον τουρισμό; Η επόμενη μέρα, κατά την άποψή μου, θα είναι μία λαμπρή μέρα. Η ελευθερία την οποία όλοι αποζητούν, εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω των διακοπών, μέσω του ταξιδιού γενικότερα. Ο κόσμος θα ταξιδέψει ξανά, πολύ σύντομα και πολύ περισσότερο απ’ ότι ίσως θα το έκανε πριν την Covid εποχή.

Γιατί οι τουρίστες παγκοσμίως επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους; Ποιο είναι το μυστικό της ελληνικής φιλοξενίας; Οι Έλληνες. Αυτό είναι το μυστικό. Είμαστε ένας πολύ φιλόξενος λαός. Μας αρέσει να ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και ειδικότερα ανθρώπους που έρχονται από κάθε γωνιά της γης. Και επειδή λοιπόν αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά δυσεύρετο, κάνει την Ελλάδα μοναδική, πάντοτε σε συνδυασμό με την αστείρευτη ομορφιά της.

Ποια είναι η νοοτροπία του Θάνου Πουρσαλίδη; Γιατί να εμπιστευθεί κάποιος σε εσένα τις διακοπές του; Ως άνθρωπος θέλω να κάνω τους γύρω μου χαρούμενους. Δεν είναι κάτι που προσπαθώ για να το πετύχω. Μου βγαίνει φυσικά. Το ίδιο ακριβώς κάνω και στη δουλεία μου. Αντιμετωπίζω την κάθε κατάσταση με στόχο ο επισκέπτης να περάσει τις καλύτερες διακοπές της ζωής του.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούν να αναδείξουν έναν επαγγελματία στον τομέα του τουρισμού; Η υπομονή, η επιμονή (και πού δεν ταιριάζουν άλλωστε αυτά τα δύο;), η σκληρή δουλειά και η συγκέντρωση στο στόχο χωρίς να επηρεάζεται από κανέναν και από τίποτα.

Με ποιον τρόπο θα διαχειριζόσουν έναν πολύ δύσκολο πελάτη; Με τον ίδιο που θα διαχειριζόμουν τον οποιοδήποτε πελάτη. Θα τον ακούσω, θα συζητήσουμε και θα βρούμε τη χρυσή τομή για τις τέλειες διακοπές. Τόσο απλά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σημείο σε όλο το Sani Resort και γιατί; Το αγαπημένο μου μέρος είναι η παραλία του Μπούσουλα. Καταγάλανα νερά και πλούσιο δάσος συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν στην κυριολεξία έναν επίγειο Παράδεισο.

Rafa Nadal ή Στέφανος Τσιτσιπάς; Χαχα. Κάτι ξέρεις εσύ… Στέφανος Τσιτσιπάς έξω από το Σάνι, Rafa Nadal μέσα στο Σάνι. Κάτι σαν το Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ.

Είσαι φιλόδοξος; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον; Είμαι τρομερά φιλόδοξος σαν άνθρωπος. Κοιτάω πάντα μπροστά και επιζητώ να εξελίσσομαι συνεχώς. Θεωρώ ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι στον τουριστικό κλάδο υπηρετώντας όλα αυτά για τα οποία η Ελλάδα επιλέγεται παγκοσμίως κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.