Η Myro Gallery ανακοινώνει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Σπυροπούλου με τον τίτλο “The Red Line or Identity”

Εγκαίνια: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:00

Διάρκεια: Έως και την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023

Διεύθυνση: Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Μαρίανα Ρωσσίαδου

The Red Line or Identity: Ατομική έκθεση της Κατερίνας Σπυροπούλου

Η Myro Gallery ανακοινώνει την επερχόμενη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Σπυροπούλου με τον τίτλο “The Red Line or Identity” που θα λάβει χώρα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023, στις 19:00, και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023, στην Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη).

Η Κατερίνα Σπυροπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης με κύριο μέσο έκφρασης την φωτογραφία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακά στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των δημοσίων έργων. Ταυτόχρονα αισθάνεται και λειτουργεί ως καλλιτέχνης. Από τα παιδικά της χρόνια ασχολείται με την φωτογραφία, την ζωγραφική και την μουσική. Από το 2013 παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια φωτογραφίας και τέχνης και είναι μέλος φωτογραφικών ομάδων. Τα έτη 2014-2018 ασχολήθηκε κυρίως με την ασπρόμαυρη «φωτογραφία δρόμου», προσπαθώντας να αποτυπώσει με τον φακό τις μοναδικές στιγμές, που περνούν και χάνονται.

Τα έτη 2018-2019 ολοκλήρωσε τους 3 κύκλους του προγράμματος σπουδών στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (ΕΚΦ), κάνοντας πειραματισμούς με την έγχρωμη φωτογραφία και έλαβε μέρος σε πολλά εργαστήρια φωτογραφίας πορτραίτου. Με την ολοκλήρωση των τριών κύκλων του προγράμματος εκδόθηκε το πρώτο της photobook με τίτλο “The State of things”.  

Το καλοκαίρι του 2019 άρχισε να ασχολείται με την σύνθεση της φωτογραφίας αυτοπορτραίτου, ανακαλύπτοντας έναν νέο κόσμο έμπνευσης και έκφρασης.  Η πορεία αυτή συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια των δύο επομένων ετών και της έδωσε την δυνατότητα να συνθέσει το έργο των αυτοπορτραίτων της σκηνοθετώντας τον εαυτό της. Από το φθινόπωρο 2021 έως το καλοκαίρι 2022 ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών στο ΕΚΦ, δουλεύοντας κυρίως στον χώρο της σκηνοθετημένης φωτογραφίας.

Έτσι προέκυψε το δεύτερο photobook με τίτλο: “The Red Line or Identity”. Από το καλοκαίρι 2022, εστιάζοντας στην διερεύνηση και αναζήτηση της φωτογραφικής τέχνης, παρακολουθεί το πρόγραμμα “Photography: Images and Techniques” στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια), έχοντας ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο χρόνο σπουδών (από τους τρεις) για την απόκτηση  του “Professional Certificate in Photography/Arts and Humanities”, δουλεύοντας εκτός των άλλων και στον χώρο της ανθρωποκεντρικής αρχιτεκτονικής φωτογραφίας.

Έχει εκθέσει έργα της σε 12 ομαδικές εκθέσεις, 6 στην Αθήνα, 4 στην Θεσσαλονίκη και 2 διαδικτυακές. Επίσης έχει εκδώσει 2 Photobooks και διατηρεί την προσωπική της ιστοσελίδα (http://www.katerinaspyropoulou.com).

Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 – 21:00, Τετάρτη 10:00 – 16:00, Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr