Η Τζένη Πετροπούλου συμμετέχει στην έκθεση Τέχνης του 1st Designers Pop Up Store by NGFL

Στην έκθεση Τέχνης ελεύθερου θέματος σε επιμέλεια της Dreamteam στα πλαίσια του 1st Designers Pop Up Store by NGFL της STALEXPO, σας παρουσιάζουμε τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Τζένη Πετροπούλου  Γεννήθηκα το 1971 και μεγάλωσα στην Αθήνα, όμως τα τελευταία 15 χρόνια ζω στον Πειραιά. Από το 1992 και για δύο χρόνια φοίτησα στα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, AKTO Art & Design, «Σχέδιο Μόδας».

Στη συνέχεια φοίτησα για άλλα δύο χρόνια στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Πειραιά, «Σχεδιάστρια Μέσω Συστημάτων Η/Υ» AutoCAD – Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, με το οποίο και ασχολούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 25 χρόνια. Το 2017 ξεκίνησα να συμμετέχω στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Δήμου Πειραιά, με καθηγήτριες τις Ιωάννα & Χριστίνα Μπαλή, συμμετέχοντας και στις εκθέσεις της ομάδας, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά (2018) και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (2019). 

Το 2021 έλαβα μέρος και σε εκθέσεις άλλων ομάδων, στην Gallery AtreVition“Η Τέχνη του Ποτρτέτου Vol.ii” & στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο“Be The Voice of Art”.

Το 2019 άρχισα να ασχολούμαι με την σκηνογραφία των παραστάσεων της ομάδας «Θεατρικό Σανίδι», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυρούπολης «Η Χοροέκφραση», που ανεβάζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο, Μίκης Θεοδωράκης.

Αρχικά έκανα την σκηνογραφία για με την παράσταση «Κυριακή των Παπουτσιών» του Λάκη Λαζόπουλου. Στη συνέχεια ετοίμασα τα σκηνικά για την παράσταση “Black Out”  του Jack Sharkey (παράσταση που ακυρώθηκε λόγω Covid-19). Και φέτος ετοιμάζω τα σκηνικά για το έργο «8 Γυναίκες Κατηγορούνται» του Thomas Robert, επίσης για την ίδια θεατρική ομάδα.

Παράλληλα φέτος ξεκίνησα να συμμετέχω στο Εικαστικό Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πειραιά,με στόχο την σκηνογραφική αναπαράσταση της νεότερης ελληνικής ιστορίας του Πειραιά από το 1835 έως σήμερα, αλλά και την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Με Λίγα Λόγια, μου αρέσει να χρησιμοποιώ ακρυλικά ζωγραφίζοντας κλασσικές εικόνες, πορτρέτα, αλλά και δημιουργώντας αφηρημένη τέχνη. Σε κάποια από τα έργα μου χρησιμοποιώ διαφορετικές τεχνικές μεικτών μέσων. Αυτό μου επιτρέπει να ερμηνεύσω εκ νέου και να επεκτείνω τις δυνατότητες του καμβά, επιτρέποντας στα υδατοδιαλυτά μέσα (πάστες) να εκφραστούν παράλληλα με τα ακρυλικά χρώματα. 

Οι δημιουργίες μου βασίζονται σε απλές φόρμες και συνήθως αναφέρονται σε επιφάνειες κτιρίων υπό κατασκευή ή αποδόμηση και αυτή είναι η έμπνευσή μου.

Αυτές εφαρμόζω συχνά και στην σκηνογραφία, γνωρίζοντας όμως ότι η τέχνη μου προορίζεται να διακοσμήσει και κλασσικούς ή μοντέρνους χώρους, δεν παραλείπω να προσθέσω μια λάμψη χρησιμοποιώντας μεταλλικά χρώματα ακολουθώντας πάντα την απλότητα

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr

https://youtu.be/LQ8qJ0TrFS8