“Η πιο δυνατή” του A. Strindberg, σε σκηνοθεσία Ν. Τουλιάτου

Όλα ήρθαν σε εσένα από εμένα. Ακόμα και το πάθος σου…

Η Κοινότητα Τέχνης Πράξις παρουσιάζει το έργο «Η πιο δυνατή» του August Strindberg, που ανεβαίνει από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 στον χώρο της Κοινότητας (Γενναίου Κολοκοτρώνη 12, Κουκάκι), για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία – διασκευή Νίκου Τουλιάτου και μετάφραση Θεόδωρου Εσπίριτου.

Γραμμένη το 1889, «Η πιο δυνατή» αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μονόπρακτα του Strindberg. Το 1952 ο συνθέτης Hugo Weisgall βασίστηκε στο έργο, γράφοντας την ομώνυμη όπερα, ενώ πολυάριθμες είναι και οι διασκευές του έργου για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Ο Strindberg επέλεξε σε αυτό το μονόπρακτο να δώσει φωνή μόνο στο χαρακτήρα της συζύγου.

Ο Νίκος Τουλιάτος εμπνεύστηκε από το μονόπρακτο του Strindberg, δημιουργώντας μία διασκευή για δύο πρόσωπα, θέλοντας να τονίσει την αντιπαράθεση συζύγου – ερωμένης, νόμιμης – παράνομης σχέσης, παρόντος – παρελθόντος, όπου όλα ανατρέπονται. Το ρόλο της συζύγου ερμηνεύει η Καίτη Βαρβαρέσου – Θεολογίτου και της ερωμένης η Βασιλική Πέτρου.


Η υπόθεση του έργου

Παραμονή Χριστουγέννων. Στη γωνία ενός καφέ, δύο γυναίκες έρχονται σε αντιπαράθεση. Μήλο της έριδος ένας άντρας. Η μία είναι η νόμιμη σύζυγος και η άλλη η ερωμένη. Σε μία αναμέτρηση των λέξεων, συναισθημάτων και αναμνήσεων, τελικά ποια είναι η πιο δυνατή;

Η ταυτότητα της παράστασης

«Η πιο δυνατή»
Κοινωνικό
Διάρκεια: 40 λεπτά

Συντελεστές
Συγγραφέας: August Strindberg
Μετάφραση: Θεόδωρος Εσπίριτου
Σκηνοθεσία – διασκευή: Νίκος Τουλιάτος
Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Ηχοποιοί
Τεχνικός σκηνής- φροντιστήριο: Μάριος Τσουμάρης

Ερμηνεύουν: Καίτη Βαρβαρέσου – Θεολογίτου, Βασιλική Πέτρου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή – Σάββατο στις 21:15
Πρεμιέρα: Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Τιμές εισιτηρίων:
8 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο)

H Kοινότητα Τέχνης Πράξις θα τηρήσει όλες τις συστάσεις και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Απαραίτητη προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 6940739441 & 6955005859

Κοινότητα Τέχνης Πράξις
Γενναίου Κολοκοτρώνη 12, Κουκάκι
Πρόσβαση:
Σταθμός Μετρό Συγγρού – Φιξ
Τρόλεϊ: 1,5, 15 (Στάση Παιδική Χαρά)

Βρείτε μας στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/koinotita.texnis.ihopoioi

Instagram: https://www.instagram.com/koinotita_technis_ihopion/

Site: https://ihopioi.wixsite.com/hxopoioi