Η Παλόμα Πικάσο στη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Δημήτρη Καταλειφού

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας την ποίηση στην Ελεύθερνα» με την Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Καταλειφό στον αύλειο  χώρο του Μουσείου Αρχαιολογικού  Χώρου Ελεύθερνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης.

Η μουσικο-ποιητική βραδιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου με θέα τον Ψηλορείτη, και όπως ανέφερε ο καθηγητής αρχαιολόγος, διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και ο άνθρωπος που έφερε στο φως την Αρχαία Ελεύθερνα, Νίκος Σταμπολίδης κατάφεραν “να ανταμώσουν οι άνθρωποι με τους Θεούς, την ποίηση και τη μουσική”!

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν τραγούδια και έργα σε ποίηση των Καβάφη, Ρίτσου, Σεφέρη, Ελύτη, Αναγνωστάκη, Λειβαδίτη σε μουσικές των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και άλλων σπουδαίων συνθετών. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με την ποίηση του μεγάλου Κρητικού της λογοτεχνίας Νίκου Καζαντζάκη.

Ανάμεσα στο κατάμεστο προαύλιο υπήρξαν σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, προσκεκλημένες από τον Νίκο Σταμπολίδη, όπως η Παλόμα Πικάσο, κόρη του Πάμπλο Πικάσο, η Μαρία Εμπειρίκου, από τη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια καθώς και η Ναζάν Ολτσέρ, διευθύντρια του μουσείου Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης.

Η Παλόμα Πικάσο είχε μία εγκάρδια συζήτηση με την Μαρία Φαραντούρη την οποία και γνώριζε και είχε ακούσει μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη από τα παλαιότερα χρόνια στο Παρίσι.