Η Κατερίνα Πατραγκού συμμετέχει με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki σταθερά συνεχίζει να “φλερτάρει” με πρωτοποριακά πρότζεκτ τα οποία εμπνέεται επιμελείται και παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Μπαρζόκα. www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/?ti=as https://www.facebook.com/ArtThessalonikiFair/

Έργα συλλογικότητας, σύγχρονων & διεθνούς φήμης εικαστικών απαρτίζουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και τις δικές σας αυθεντικές δημιουργίες στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αυτή την φορά στη διεθνή Art Thessaloniki που διοργανώνει στην πόλη μας ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Παντελής Τσάτσης. www.facebook.com/pantelis.tsatsis

Είστε μία καλλιτέχνης που συμμετέχετε στην εικαστική σκηνή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και αυτή τη φορά στη διεθνή art Thessaloniki contemporary art. Τι αφορά το έργο που θα δούμε; Το έργο “Το κεντρί της μέλισσας” ανήκει στη θεματική  σειρά «Θεωρίες Ναρκισσισμού». Θεματολογία εμπνευσμένη από χαρακτήρες ανθρώπων της καθημερινότητας οι οποίοι ξεχωρίζουν λόγω των αρνητικών πράξεων ή και των συναισθημάτων.

Θα θέλατε να μας διηγηθείτε ένα μικρό χρονικό από το ξεκίνημα σας έως σημερα; Όπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες ξεκίνησα σε μικρή ηλικία τη ζωγραφική. Παρακολούθησα τα πρώτα μάθηματα πυρογραφιας και ζωγραφικής σ’ ένα μικρό εργαστήρι στην Καβάλα και αργότερα δίπλα στον καταξιωμένο ζωγράφο Βασίλη Μποτα. Πήρα μέρος σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα Κύπρο Ιταλία και Αυστραλία  έχοντας στο ενεργητικό μου και τρεις ατομικές. Δύο διεθνή βραβεία (Art expo Rome 2019 και Golden Award στο International Capital Foundation 2021). Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές  δημόσιες και Μουσειακες συλλογές σε Ελλάδα Κύπρο και Αυστραλία. Είμαι μελος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας και της Επίμονης Τέχνης.

Γνωρίζετε το θέμα πριν ξεκινήσετε την φιλοτέχνηση ενός έργου ή ξεκινάτε και εμπνέεστε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας; Τις περισσότερες φορές γνωρίζω το θέμα που θέλω να αποτυπώσω στον καμβά. Όμως όπως πολύ συχνά συμβαίνει σε πολλους ζωγράφους η έμπνευση της στιγμης οδηγεί σε άλλα μονοπάτια και το αποτέλεσμα να είναι πολύ μακριά από την αρχική ιδέα αλλά πολύ πιο εντυπωσιακο.

Αν ντύνατε με μουσική το έργο σας, το οποίο θα δούμε στην Art Thessaloniki, ποια θα ήταν; Η αγαπημένη μου μουσική παντα την ώρα της δημιουργίας είναι η jass μεσα από την μελωδικη φωνη των Ella Fitzgerald  Louis  Armstrong  η Glenn Miller. Κι ένα τραγούδι με το οποίο θα εντυνα το έργο μου είναι το «In the mood» του Glenn Miller.

Τι σημαίνει για εσάς η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Η τέχνη είναι τρόπος ζωής για εμενα. Η απόλυτη ελευθερία της σκέψης η ανάγκη έκφρασής της με εικονες και μια μορφη επικοινωνίας. Μεσα από τα χρώματα και την αλληγορική ζωγραφικη επιλέγω να εκφράσω τα συναισθήματα και την άποψή μου όσον αφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον κόσμο και τη ζωή γύρω μου. Στην Επίμονη Τέχνη ως Επίμονη λάτρης της τέχνης βρήκα τον τρόπο να μοιραστώ την αλήθεια μου μέσα από τις δημιουργίες  μου.

Ποια χώρα είναι αυτή που θα επισκεφθείτε πρώτα στην Art Thessaloniki; Δεν θα επέλεγα κάποια χώρα για αρχή ή για το τέλος.  Θελω μόνο να περιπλανηθω στους διαδρόμους που είναι γεμάτοι από τέχνη χρώμα και κουλτούρα και καλλιτέχνες που έχουμε ιδιο κώδικα επικοινωνίας.

Πως νοιώθετε που συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή της Τέχνης; Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη  που βρίσκομαι σ αυτή τη μεγάλη γιορτή τέχνης. Είναι η 3η φορά που συμμετεχω στην art Thessaloniki αλλά ο ενθουσιασμός παραμένει αμείωτος.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr