Η ζωή του Ζακ γίνεται παράσταση με ευρηματικό τρόπο!

Κριτική από τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο

4 χρόνια μετά! 4 χρόνια απουσίας του Ζακ- Zackie Oh! Η Θεατρική Ομάδα του 2510 παρουσιάζει το έργο «Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story», του Ανδρέα Ζαφείρη.

Ένα έργο- ιμπρεσιονιστικός πίνακας: με πινελιές γκλίτερ αλλά και μελαγχολίας, χιούμορ και κοινωνικού σχολίου, έρωτα και υπαρξιακής αγωνίας. Μα πάνω από όλα ένα παράθυρο σε έναν κόσμο που θέλει να βγει στο φως.

Αφορμή και αιτία και όχημα ο εσωστρεφής Ζακ και η εξωστρεφής Zackie Oh! Η ζωή, οι σκέψεις, η τέχνη και το τραγικό τέλος σαν σηματοδότηση της ετερότητας γύρω μας ή και μέσα μας. Ένας γλυκός προβοκάτορας να μας προκαλεί από τη σκηνή, σε μια σύγχρονη, σκληρή, τραγωδία, μια «μίμηση της μίμησης», τόσο κοντά στην πραγματικότητα και την αλήθεια.

Ο Ανδρέας Ζαφείρης σκηνοθετεί με ευφυία και συνέπεια ένα έργο ουσίας, δυνατών νοημάτων, χωρίς επιτήδευση, αλλά με αλήθεια. Και μάλιστα σκληρή αλήθεια για την ζωή του Ζακ.

Τον Ζακ / Zackie Oh υποδύεται με μαεστρία ο πολλά υποσχόμενος Τζώρτζης Παπαδόπουλος. Ο ηθοποιός, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ανδρέα Ζαφείρη, αλλά και με το διάχυτο ταλέντο του, ενσαρκώνει τον άνθρωπο  που απευθύνεται σε ένα κοινό, που απευθυνόταν και όσο ζούσε, αλλά ποτέ δεν τον άκουγε. Τώρα τον ακούει και μοιράζονται πολλά. Τα στοιχεία του έργου, ισορροπούν ανάμεσα στην κωμικότητα και την δραματικότητα της προσωπικότητας του Ζακ.

Η παράσταση διαρκεί σχεδόν 1 ώρα και απορείς πότε πέρασε ή γιατί πέρασε. Δεν έχει σκοπό να χειραγωγήσει η παράσταση τον θεατή, σχετικά με την ομοφυλοφιλία, την διαφορετικότητα, αλλά να προβληματίσει και να αφυπνίσει τους θεατές, γύρω από την κοινωνία που θέτει στο περιθώριο ανθρώπους που στα μάτια μας μοιάζουν άρρωστοι ή περιθωριοποιημένοι.

Αξίζει να την απολαύσετε γιατί έχει ευρηματικότητα, στον τρόπο που αποδίδονται τα κοινωνικά και ηθικά νοήματα, ενώ και η ειλικρινής ερμηνεία του ηθοποιού επί σκηνής, θα σας συνεπάρει!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασιλική Μπέγκα

Ηθοποιός: Τζώρτζης Παπαδόπουλος

Κινησιολογία/Χορογραφία: Βασιλική Μπέγκα

Φωτογράφος: Παναγιώτης Λουκόπουλος

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη

Κάθε Σάββατο: 21.00

Κάθε Κυριακή: 21.00

Τηλ. Κρατήσεων: 6982559498, 694 421 5600

ΘΕΑΤΡΟ 2510: Θεμιστοκλεους 52, Εξάρχεια