Ζώνη 5: Δυστοπικό μυθιστόρημα της Ειρήνης Βαρδάκη από τις εκδόσεις Μίνωας    

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Η Ειρήνη Βαρδάκη, που έχει κερδίσει την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού για τα καθηλωτικά ψυχολογικά της θρίλερ, επιστρέφει φέτος με ένα νέο βιβλίο που ανήκει στη σφαίρα της δυστοπικής λογοτεχνίας. Η Ζώνη 5 είναι μια πρωτότυπη ιστορία με σασπένς και ανατρεπτικό φινάλε, που μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου μυθοπλασία, αλλά μας θυμίζει απόλυτα το σήμερα.

Κείμενο οπισθοφύλλου:

«Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ.

ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ η θλίψη και κάθε της έκφραση.

ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ το δάκρυ και το μαύρο χρώμα.

ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ο πόνος και η μνήμη του».

Η ιστορία της γυναίκας που πέρασε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ για να ανταμώσει ξανά το παιδί της. Η μόνη της αποστολή είναι να μη δακρύσει, να μη λυγίσει ό,τι κι αν αντικρίσουν τα μάτια της.

Και ίσως να τα καταφέρει… Αρκεί να πάψει να ψιθυρίζει τα βράδια πως άλλο βασανιστήριο δεν γνώρισε πέρα από κείνο της φωνής του.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ειρήνη Βαρδάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στον χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία. Στα μυθιστορήματά της το έγκλημα έρχεται σε ένα ιδιάζον γκρο πλαν, με το ψυχολογικό θρίλερ να αποκαλύπτει διαρκώς νέες, διαφορετικές πτυχές του.

Εκτός από τη Ζώνη 5 από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Ο Μέντορας (2021). Έχουν προηγηθεί τα: Κρυσταλλία (εκδ. Bell, 2017), Το Ρ της ερωμένης (εκδ. Βell, 2018), Ανάρμοστον εστί (εκδ. Bell, 2019), Τσιχλόφουσκα (εκδ. Bell, 2020).

ISBN: 978-618-02-2154-1, Ημ. Έκδοσης: 23/05/2022, Σελίδες: 484, Τιμή: 17,70 €