Επίτιμος πρόεδρος του Ρ.Ο. της Σαλαμίνας, ο Οικουμενικός Έλληνας, Κυριάκος Μαριδάκης

“Η αναγνώριση και η επιβράβευσή μου, δίνει νόημα και αξία στα όσα κάναμε μαζί μία ολόκληρη σχεδόν δεκαετία. Μου δώσατε δύναμη και πολύ αγάπη και θα είστε για πάντα όλοι “επίτιμοι” στην καρδιά μου!” Κυριάκος Μαριδάκης

Ο Ροταριανος όμιλος Σαλαμίνα Βασιλεύς Αιας από την πρώτη κιόλας μέρα από την ίδρυση του, έχει διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικο για την αξιοσημείωτη συνεισφορά και το θεάρεστο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του. 

Αξίζει να σημιωθεί ότι είναι ο μοναδικός Ροταριανος όμιλος παγκοσμίως που έχει  παραδώσει σύμφωνα με το πρωτόκολλο το λάβαρο του, σε αρχηγό ξένου κράτους, μετά την ιστορική επίσκεψη του Κυριάκου Μαριδάκη στο παλάτι του Μονακό με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο επίτιμος Πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου του Πριγκιπάτου, πραγματοποιώντας αδελφοποιήσεις με ιστορικούς ροταριανούς ομίλους όπως του Σανταντέρ της Ισπανίας, της Αμμοχώστου της Κύπρου  και με παγκόσμια εκπροσώπηση σε 
αντίστοιχους ομίλους της Γερμανίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ρουμανίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατων. 

Την Δευτέρα  16 Ιανουαρίου 2023, ο όμιλος πραγματοποίησε στον πολυχώρο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ την πρώτη πανηγυρική συνεστίαση της χρονιάς με την κοπή της βασιλόπιτας, με ομιλητή τον καθηγητή π. Διοικητή της Περιφέρειας 2470 Ροτ. Χρήστου Κίτσιου παρουσιάζοντας το βιβλίο του “Η γεωμετρία των Ελλήνων”. 

Αμέσως μετά η Ροταριανή Πρόεδρος κ. Άννα Μπούμπα εκ μέρους του Διοικητικού συμβούλιου ανακοίνωσε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αναγνώρισης, την αναγόρευση του Ιδρυτικού Προέδρου τ. Βοηθού Διοικητου της περιφέρειας 2470 Κυριάκου Μαριδάκη σε Επίτιμο Πρόεδρό μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, με την τιμητική παρουσία του Π Διοικητού της Ροταριανης Περιφέρειας 2470 Καθηγητού Χρήστου Κίτσιου μελών, φίλων του ομίλου και αξιωματούχων Ροταριανών. 

Η τιμητική προσφώνηση της Προέδρου κ. Μπούμπα: Ο Ρ.Ο. Σαλαμίνα ‘Βασιλεύς Αίας’ αναγνωρίζει και τιμά τον Ιδρυτικό Πρόεδρο τ. Β. Διοικητή –  Οικουμενικό Έλληνα ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΡΙΔΑΚΗ Μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 , Υπεύθυνος Διπλωματικών σχέσεων 60 πρεσβειών και διεθνών οργανισμών της διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ.

Για το ήθος την ανιδιοτελή πολύχρονη κοινωνική, πολιτιστική και ανθρωπιστική προσφορά για την Παγκόσμια Ειρήνη, την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, την Αλληλεγγύη των Λαών, μετατρέποντας το πολεμικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας σε Παγκόσμιο σύμβολο ανθρωπισμού, αξίων και ιδανικών, για την παγκόσμιά προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομίας, την τουριστική και πολιτιστική προβολή της Ιστορικής μας νήσου, ενισχύοντας τη δημόσια και πολιτιστική διπλωματία της χώρας μας, απονέμοντας τον τίτλο του ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.