Ενημέρωση των φορέων τουρισμού στην Ελλάδα για την προώθηση των θρησκευτικών προσκυνημάτων της Ιορδανίας.

Στις 21 με 25 Σεπτεμβρίου 2019 επρόκειτο να επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη και στις 25 με 30 Σεπτεμβρίου την Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Κ. Βενέδικτος συνοδευόμενος από τον κύριο Eng. Rustom Mkhjian Διευθυντή Επιτροπής Ιορδάνη Ποταμού και των κυρίων Ahmad Al Hmoud (JTB Marketing Manager) και Amer Al- Twal (JTB Faith Tourism Specialist) του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας.

Ο σκοπός της επίσκεψής τους είναι η ενημέρωση των φορέων τουρισμού στην Ελλάδα και την προώθηση των θρησκευτικών προσκυνημάτων της φίλης- χώρας Ιορδανίας.

Η επίσημη αποστολή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού Ιορδανίας και τη συνεργασία με την Πρεσβεία Ιορδανίας και της Επίτιμου Προξένου της Θεσσαλονίκης κυρίας Δέσποινας Μαντά θα πραγματοποιήσει ημερίδα με παρουσίαση του προορισμού τη Δευτέρα 23/9 και ώρα 17:30 στο The Met Hotel με τίτλο «Meet us in Thessaloniki. Jordan: A Historical, Cultural & Religious Destination», σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης όπου ο Πρόεδρος Βύρων Θεολόγης θα απευθύνει χαιρετισμό.

Επίσης, κατόπιν επικοινωνίας με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από το Μητροπολίτη Φιλαδελφείας (Αμμάν) ΚΚ Βενέδικτο.

Η Κοιλάδας της Ιορδανίας, αναφέρεται στο Βιβλίο της Γένεσης ως «Κήπος του Θεού» ή «Κήπος της Εδέμ», ενώ καταγραφές για την Ιορδανία υπάρχουν και στην Καινή Διαθήκη, με εξαιρετικά έντονο το αποτύπωμα του χριστιανισμού στα εδάφη της.

Η Ιορδανία είναι ένας φιλήσυχος τόπος στον οποίο έχουν οριστεί θρησκευτικοί προσκυνηματικοί προορισμοί που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, οι πιο γνωστοί είναι αυτή των περιοχών του Βαπτίσματος, Tal Mar Elias, Mukhawer, Anjara, Μάνταμπα και Nebo. Αυτό διαφαίνεται με την παρουσία εκκλησιών, παρεκκλησιών και μοναδικών ψηφιδωτών όπως αυτά της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα οποία απεικονίζονται ο χάρτης των Αγίων Τόπων.

Ακόμη, τον λόφο του Προφήτη Ηλία η σπηλιά από όπου ανέβλυζε νερό ήταν ο χώρος στον οποίο λέγεται ότι διέμενε και βάπτιζε ο Ιωάννης, όπως και το βαπτιστήριο του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό.

Τέλος η κατανυκτική θέα του όρους Nebo που όπως καταγράφεται στην Αγία Γραφή εκεί ο Μωυσής είδε για πρώτη φορά τη Γη της Επαγγελίας.

Επίτιμο Προξενείο Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310244003
Email: [email protected]