ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Ένα έργο για να δημιουργηθεί χρειάζεται πρώτα από όλα την ιδέα και μετά ακολουθούν το σχέδιο και το χρώμα. Η ιδέα είναι η σύλληψη του θέματος σε αυτή την περίπτωση. Μεγάλοι δάσκαλοι έχουν πει κατά καιρούς ότι η ιδέα πρέπει να σχηματιστεί με έναν μη επιτηδευμένο τρόπο. Μόνο έτσι θα διαμορφωθεί ένα έργο πετυχημένο, μια αυθόρμητη δημιουργία που στόχο έχει την μεταφορά της ιδέας από τον πομπό στον δέκτη. Το σχέδιο και το χρώμα είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν την τεχνική. Η σύνδεση αυτών των δύο στοιχείων είναι που θα αποτυπώσει την ιδέα και με αυτόν τον τρόπο, ο καλλιτέχνης θα καταφέρει να μας την μεταδώσει.
Το σχέδιο ανήκει στο διανοητικό κομμάτι του ανθρώπου, ενώ το χρώμα περισσότερο κατατάσσεται στο συναισθηματικό κομμάτι. Μέσα από τη χρήση των χρωμάτων, μπορούν να μεταδοθούν συναισθήματα στον κάθε ένα από εμάς, διαφορετικά ανάλογα με τα προσωπικά μας βιώματα. Η τέχνη μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από την χρήση των χρωμάτων. Μπορεί ένα έργο να δίνει έμφαση στα χρώματα, δηλαδή έμφαση στον συναισθηματικό τομέα, στη χαρά, τη λύπη, τον έρωτα κλπ.
Στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι μέσα από έργα που αποτελούνται από ένα ή πολλά χρώματα, να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός της τέχνης, δηλαδή η μετάδοση των συναισθημάτων του καλλιτέχνη σε όλους τους θεατές. Γιατί η τέχνη έχει δύναμη, με την οποία καταφέρνει να συγκινήσει και τον πιο σκληρό άνθρωπο. Στην πραγματικότητα είναι μια πρόκληση, μια δοκιμασία όπου δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια. Μας καλεί όλους να ζήσουμε νέα ή να ανατρέξουμε σε παλιά μας βιώματα. Και έτσι μόνο κατορθώνουμε να προχωρήσουμε μπροστά, ζώντας ένα ξεχωριστό μέλλον.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΧΛΟΗ / AMARANTOU CHLOE
ΑΦΙΟΝΙΣ ΟΛΙΒΙΑ / AFIONIS OLIVIA
ΒΗΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ VIHOU KATERINA
ΔΑΛΛΑ ΟΛΓΑ / DALLA OLGA
ΖΑΓΟΡΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ ΒΙΟΛΛΕΤΑ / ZAGORAOU XRISTAKOU VIOLLETA
ΖΙΩΓΑ ΛΥΔΙΑ / ZIOGA LYDIA
ΚΟΙΛΑΚΟΥ ΑΝΝΑ / KILAKOU ANNA
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΗ ΣΤΕΛΛΑ / KONSTANTELI STELLA
ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΘΗΝΑ / KOTSONI ATHENA
ΜΑΓΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / MAGKAKIS MICHALIS
ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΝΘΙΑ /MAZARAKI ANTHIA
ΜΟΥΛΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ / MOULNTI DIMITRA
ΠΑΤΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ / PATOUNA ANASTASIA
ΠΡΕΒΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑ / PREVENA ANTONIA
ΡΗΓΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ / RIGATOU MARIA
ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ / STATHATOU MARIANNA
ΤΣΙΚΛΕΑ ΜΑΡΙΑ /TSIKLEA MARIA
ΥΦΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ / IFANTI KATERINA
ΦΙΚΑΡΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ / FIKARI EVRIDIKI
ΚΕΊΜΕΝΑ
ΣΤΈΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΗ – ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ
AΦΙΣΕΣ / ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / SOCIAL MEDIA COMMUNICATION -ΚΑΛΑΡΙΔΗ ΜΑΡΙΑ