Εικαστική μαγεία σε δρώμενο τέχνης από την ART WAY στην GALATIS GALLERY της ΜΥΚΟΝΟΥ

Από τις 22 έως 24 Αυγούστου 2021 έχει διάρκεια η ομαδική έκθεση με τίτλο “ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ” της ART WAY στον χώρο τέχνης του διακεκριμένου σε διεθνές επίπεδο Έλληνα σχεδιαστή μόδας και εικαστικού Γιάννη Γαλάτη.

Οι διοργανωτές της έκθεσης Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη και Κωνσταντίνος Λαγός επεσήμαναν για την νέα φεστιβαλικού τύπου εξόρμηση τους:
‘’Στο μαγικό νησί των ανέμων στη Μύκονο η ART WAY συνέθεσε ένα πολύχρωμο πάζλ με έργα τέχνης εμπνευσμένα από τις απόκρυφες και πανέμορφες παραλίες της, τις όμορφες ανατολές και τα γεμάτα νοσταλγία ηλιοβασιλέματα.Το νησί με μια από πιο όμορφες και γραφικές κυκλαδίτικες χώρες μαγεύει πάντα τους καλλιτέχνες μας. Με τα αιγαιοπελαγίτικα σοκάκια , τις βουκαμβίλιες, το ατέλειωτο λευκό του, στοιχεία που συνθέτουν ένα απίστευτης ομορφιάς αιγαιοπελαγίτικο παζλ.

Η Παναγία η Παραπορτιανή και όλα τα όμορφα εκκλησάκια του νησιού αποτελούν σημείο αναφοράς που συμπληρώνουν την εικόνα του νησιού που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Αυγουστιάτικα όνειρα στο νησί των ανέμων όπου η θάλασσα συναντά την τέχνη και η τέχνη τη θάλασσα και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εικαστικής γοητείας που αναδεικνύει την αισθητική και πνευματική αύρα, που αγκαλιάζει τα έργα των δημιουργών μας.

Μια πολιτιστική ανάσα σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού και αυτή η έκθεση μας μέσα από έναν πλούτο καλλιτεχνικών προτάσεων που αποπνέει τη χαρά που μας χαρίζει η τέχνη ως ανεξάντλητη πηγή ζωής.’’
Τιμώμενοι στην έκθεση είναι οι: Γιάννης Γαλάτης, σχεδιαστής μόδας- εικαστικός, Λεόντιος Πετμεζάς ιστορικός τέχνης –εικαστικός και Γιώργος Σάρδης , π. πρόεδρος της ΑRT WAY – εικαστικός -επιμελητής.

Συμμετέχουν με επιλεγμένες δημιουργίες τους οι: Α. Ανθρακοπούλου, Ν. Αντωνιάδου R. Athanasova E. Aτζέμη Λ. Αυλωνίτη, Α. Γαρουφαλής Π. Γεωργακοπούλου, Μαριλένα Φωκά, Χ. Γουναροπούλου, Κατ. Γρηγοράκου, Ο. Δήμτσα. Σ. Ζερβούλη, Νατ. Κεφαλληνού, Τ. Κατζουράκη, Σ. Λυέρου Αικ. Μαυριγκοπούλου, Ε. Μπρατοπούλου, Α. Νούνη Ηλ. Ντογιάκου, Κ. Πατεράκης, Αλ. Πήτερσον Β. Ρέντα Ευτ. Τουρναβίτη, Β. Τσιβρά, Αναστ. Τσιγαρά Μ. Τσολακίδου Γ. Χατσατουριάν.

O ιστορικός τέχνης συνεργάτης της ART WAY Λεόντιος Πετμεζάς επεσήμανε για την νέα έκθεση: ’’Η συνύπαρξη των στοιχείων στις εμπεριστατωμένες αποδόσεις των δημιουργών μέσα από διαφορετικούς, ευπρόσδεκτους αλλά και επάξιους δρόμους συγκροτεί περίγυρους ανοιχτούς σε μια διάθεση περιήγησης που οδηγεί σε ενδιαφέροντα μέρη επεξεργασίας και στην ζεύξη της μετουσίωσης των καταστάσεων. Στην έκθεση εκπροσωπούνται αποσπασματικά σημαίνουσες συμπερασματικές μεταμοντέρνες εργασίες που εισάγουν σε ένα κόσμο γοητευτικής παρήχησης.
Οι ανακλητικές και επεξηγηματικές αποκλίσεις των εμβαθύνσεων αντικειμενικά καλύπτουν ένα πλαίσιο προέκτασης με οντότητα γραμμικών αντλήσεων και επιμελημένων διευθετήσεων. Εμπεριέχουν εναύσματα και ερεθίσματα για την ανάταση της ψυχής και της διάθεσης. Παράλληλα γίνονταν παράδειγμα που προεκτείνεται με ευφρόσυνη ανίχνευση και ουσιαστική προτεραιότητα. Η συνεισφορά τους με τις αναφορές των ενδεικτικών τάσεων ανατρέχει σε αδρά επεισοδιακά και επιμέρους σκηνογραφικά πρότυπα που εμβαθύνουν στην ολοκληρωτική μετάπλαση και στην συνθετική αυθεντικότητα της κυριαρχίας. Μεταφέρουν βιωματικές συγκροτήσεις και ψυχογραφικές τροποποιήσεις που ενισχύουν με βαρύτητα τους μορφικούς όγκους και με αντιθέσεις μέσα από τις οποίες μπορούμε να αξιολογήσουμε τις στάσεις και να συμμετέχουμε σε ένα δραστικό διάλογο. Συμβολικά παρατίθενται οπτικές και προσεγγίσεις διατάξεων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα μάθησης που εμπεριέχει τις επικονιάσεις των ζητήσεων. Η τεχνοτροπία των συγκεκριμένων καλλιτεχνών αδιάσπαστα εντείνει προς τις υποστάσεις των αφομοιωμένων με περιβλήματα ένα διάκοσμο εικαστικών τεχνικών. Με άξονες πέρα από τις συνήθεις και εύληπτες παρακαταθήκες και με την ανωτερότητα της γραφικής ενσάρκωσης οι συλλήψεις αντιδιαστέλουν ιδιότυπα διαμορφώσεις και αναμορφώσεις τολμώντας να αναδιοργανώνουν τις περαιτέρω ποικίλες εκδοχές καθώς και ένα πλούσιο θεματικό υλικό που άπτεται της ιδιάζουσας και εμβληματικής αναπαράστασης. Οι καταθέσεις στο γνωστό φιλόξενο χώρο της Μυκόνου προτείνουν στο φιλότεχνο κοινό αναδομήσεις που αναδεικνύουν πολυκύμαντες αφηγήσεις για συνθέσεις με κύριο συστατικό το υγρό στοιχείο της θάλασσας τον ορίζοντα αλλά και τους διακοσμητικούς προσανατολισμούς. Οι έντεχνες τυπώσεις που παρακολουθούμε επιτελούν μεσολαβήσεις που οριοθετούν τις εξελίξεις. Με ευκρινή προσπάθεια συνδέουν την χρηστικότητα των παραγόντων με τις καταγραφές της πολυπλοκότητας και της ανάπτυξης .’’