Δόξα Αγγελή: “Tο να μαθαίνεις μουσική είναι σαν να ανοίγεται μπροστά σου ένας νέος κόσμος”

“Το καινούριο μου κομμάτι με τίτλο “Μετάβαση” αποτελεί μια έμπνευση της στιγμής. Πρόκειται για μία μελωδική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα που συνέθεσα στο πιάνο μου γράφοντας παράλληλα και τους στίχους”

Ποιά είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάω με φίλες και να διασκεδάζω γράφοντας στιχάκια και μουσικές μελωδίες. Ήταν για μένα μια ενδιαφέρουσα ασχολία που με έκανε να νιώθω απελευθερωμένη και να βρίσκω τον εαυτό μου. Βέβαια η πρώτη φορά που η δασκάλα της χορωδίας μας με προέτρεψε να τραγουδήσω solo μπροστά σε κοινό, ήταν για μένα μια αξέχαστη εμπειρία για την οποία θα την ευγνωμονώ πάντα και αποτέλεσε για μένα την αφετηρία της μουσικής μου πορείας.

Ποιόν καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιόν μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω τη δουλειά πολλών καλλιτεχνών της χώρας μας και του εξωτερικού, καθώς με συγκινούν όλα τα είδη τέχνης. Από τους Έλληνες μουσικοσυνθέτες ξεχωρίζω για την ιδιαιτερότητα του ήχου τους τον κύριο Σταμάτη Σπανουδάκη και την κυρία Ευανθία Ρεμπούτσικα. Οι μουσικοί με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ επί σκηνής είναι επίσης πολλοί, αλλά θα επιλέξω να αναφέρω την κυρία Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς τη γνώρισα προσωπικά σε ένα απ’ τα σεμινάρια που παρακολουθούσα και θεωρώ πως το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας θα είχε πολύ ενδιαφέρον, αφού όπως είπε κι η ίδια, έχουμε έναν παρόμοιο τρόπο ερμηνείας των κομματιών.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μουσική που έγραφα από μικρή είχε ένα αρκετά μελαγχολικό και μυστηριακό ύφος, το οποίο με κατεύθυνε να κινηθώ στο χώρο της rock-metal σκηνής και να δημιουργήσω τη μπάντα μου “Somnus”, με την οποία κυκλοφόρησα την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Έπειτα πήρα μέρος σε festival και συναυλίες κλασσικής, έντεχνης και ethnic μουσικής, συνεργάστηκα με καλλιτέχνες όπως η Μαρίνα Σάττι και η Δέσποινα Ολυμπίου, συμμετείχα στη χορωδία “Chores” και όλα αυτά έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο κλασικό τραγούδι, το πιάνο και τη Θεωρία-Αρμονία της μουσικής. Ακόμα κυκλοφόρησα τα τραγούδια μου “Κοινός προορισμός” και “Κομμάτια”, σε διαφορετικό πλέον μουσικό ύφος. Από τις πιο ξεχωριστές μου στιγμές στην πορεία μου θεωρώ τα live που έχω κάνει, καθώς απολαμβάνω την άμεση επικοινωνία μου με το κοινό και εμπνέομαι από τη θετική του ανταπόκριση. Γενικά κρατάω τις θετικές αλλά και τις αρνητικές εμπειρίες, καθώς θεωρώ πως όλες αποτελούν μαθήματα ζωής και μας βοηθούν να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και τα όριά μας και να γινόμαστε καλύτεροι.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Θεωρώ πως τα talent show αποτελούν τον πιο γρήγορο τρόπο για να αποκτήσει ένας καλλιτέχνης άμεση δημοσιότητα, καθώς προβάλλεται σε ένα μέσο το οποίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Βέβαια είναι στο χέρι του το πώς θα χρησιμοποιήσει αυτή την έκθεση και πώς θα την εκμεταλλευτεί προς όφελός του, διότι μιλάμε για έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο, που δεν σου προσφέρει εύκολα υποστήριξη.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Tο να μαθαίνεις μουσική είναι σαν να ανοίγεται μπροστά σου ένας νέος κόσμος. Ανακαλύπτεις μια νέα γλώσσα επικοινωνίας με τους ανθρώπους παγκοσμίως, η οποία σε βοηθάει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου μέσω άπειρων μουσικών επιλογών. Δεν θα μπορούσα ποτέ να δω τον εαυτό μου χωρίς αυτή την εκπαιδευτική εμπειρία, αφού μέσα στα ωδεία και με τη συμβολή των δασκάλων μου, διαμορφώθηκε η μουσική μου ταυτότητα. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν πραγματικά με τη μουσική, να λάβουν μουσικές γνώσεις με όποιο τρόπο μπορούν, καθώς πλέον γίνεται όλο και πιο εύκολα προσβάσιμη και οικονομική αυτή η εκπαίδευση.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Εννοείται πως υπάρχουν και με χαροποιεί το γεγονός ότι στις μέρες μας εμφανίζονται όλο και περισσότεροι καταρτισμένοι μουσικοί στη χώρα μας. Κατά τη γνώμη μου όμως το κοινό θα πρέπει να στραφεί περισσότερο προς την αναζήτηση αυτών των νέων καλλιτεχνών και μουσικών που έχουν κάτι καινούριο και διαφορετικό να προτείνουν, και να μην μένουν μόνο στα ακούσματα που μας προσφέρουν καθημερινά τα ΜΜΕ.

Μιλήστε μας για το νέο σας μουσικό κομμάτι. Το καινούριο μου κομμάτι με τίτλο “Μετάβαση” αποτελεί μια έμπνευση της στιγμής. Πρόκειται για μία μελωδική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα που συνέθεσα στο πιάνο μου γράφοντας παράλληλα και τους στίχους. Μιλάει για τη μεταβατική περίοδο που όλοι περνάμε κάποια στιγμή στη ζωή μας προσπαθώντας να ξεπεράσουμε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στο μέλλον. Η ηχογράφηση έγινε στα Woodstock Studios and Workshop και τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ υπογράφει ο George Kaikou. Θα το βρείτε στο επίσημο κανάλι μου στο You Tube.

Δόξα Αγγελή – Βιογραφικό

– Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων.
– Πτυχιούχος Πιάνου, Κλασικού Τραγουδιού και Αρμονίας του Ωδείου “Τσακάλωφ” Ιωαννίνων.
– Καθηγήτρια Φωνητικής και Πιάνου στο Χαλκηδόνιο Ωδείο Φιλαδέλφειας.

– Συμμετοχή στη χορωδία ‘Chores” υπό τη μουσική Διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι.

– Συμμετοχή στην Οπερέτα “Σατανερί” της Εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) .

– Συμμετοχή στην παράσταση “Απόψε πάω Μέγαρο” με την Δέσποινα Ολυμπίου. Συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία Spicy.