Τρεις φίλοι από το Διδυμότειχο βρέθηκαν στο μακρινό Νεπάλ

Διαγκάκης Σπύρος, Σαράντης Σιμάκης, Βαγγέλης Σιμάκης

Τις προηγούμενες ημέρες τρεις πολύ καλοί φίλοι που έλκουν την καταγωγή τους από την ιστορική πόλη του Διδυμότειχου, βρέθηκαν στο μακρινό Νεπάλ και συγκεκριμένα στην κοινότητα Takure στο πλαίσιο του ταξιδιού αλληλόδρασης. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για τον Διαγκάκη Σπύρο όπου ζει στο Διδυμότειχο, τον Σαράντη Σιμάκη που ζει στο Ηράκλειο Κρήτης και τον αδερφό του Βαγγέλη Σιμάκη ο οποίος ζει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ισλανδία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι έχουν δημιουργήσει την ομάδα backpack brothers μέσω της οποίας καλούν όλο τον κόσμο να ταξιδέψει μαζί τους σε διάφορες χώρες/κοινότητες που αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα κυρίως στο βιοτικό επίπεδο του εκάστοτε κατοίκου.

Αναφορικά με το ταξίδι τους διέμεναν 10 μέρες στην κοινότητα Τakure η οποία καταστράφηκε σε σημαντικό βαθμό (όπως και εκατοντάδες άλλες) από τον φονικό σεισμό του 2015. Λόγω των υψηλών επίπεδων φτώχιας και έλλειψης μέσων η συγκεκριμένη κοινότητα βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε στάδιο ανοικοδόμησης και βελτίωσης της καθημερινότητας. Εκεί λοιπόν ενσωματώθηκαν στα υπάρχοντα project του τοπικού οργανισμού Conscious Impact και επιγραμματικά εργάστηκαν στα ακόλουθα προγράμματα: water project, coffee care, building και youth program.

Πιο συγκεκριμένα συνείσφεραν στην πρόσβαση του ύψιστου αγαθού του νερού σε κάτι παραπάνω από 80 σπίτια, βοήθησαν στην καλλιέργεια του καφέ σε συνεργασία με τους ντόπιους κατοίκους κατασκεύασαν εκατοντάδες φιλικά προς το περιβάλλον τούβλα με απώτερο σκοπό την επέκταση του ορφανοτροφείου και τέλος πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια τόσο με τα παιδιά της κοινότητας όσο και με τα παιδιά του ορφανοτροφείου.

Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, βασικός στόχος του παραπάνω άρθρου δεν είναι η ανάδειξη του έργου τους αλλά αντιθέτως να παρακινήσουν τον εκάστοτε πολίτη να θέσει ένα ηχηρό ΣΤΟΠ στην αδράνεια και την αναβλητικότητα και τον (προ)καλούν να ζήσει μια αντίστοιχη εμπειρία διότι θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσει για την ζωή του αλλά και παράλληλα να διευρύνει τόσο τους πνευματικούς του ορίζοντες όσο και τους κοινωνικούς.

Και πού ξέρεις… μπορεί να είσαι ο/η επόμενος/η που θα παρακινήσεις κάποιον άλλον να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.