Διαδικτυακή Δημοπρασία Αντικειμένων, Επίπλων και Τέχνης του Myrό Antiques House

Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 ανοίγει η Διαδικτυακή Δημοπρασία Αντικειμένων, Επίπλων και Τέχνης του Οίκου Δημοπρασιών, Myrό Antiques House, μέσω του www.myroauctions.gr.

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή μέσω της ιστοσελίδας, ενώ η δημοπρασία θα παραμείνει ανοιχτή, για να δεχθεί τα χτυπήματα του κοινού, για δύο εβδομάδες, δηλαδή, έως τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:00.

Η διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό, ακόμα και για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει ως απλός παρατηρητής, χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς και χωρίς κόστος. Ωστόσο, για τη συμμετοχή στη διαδικασία, η εγγραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Σύγχρονη και κλασσική τέχνη

Εγκαθιδρυμένες υπογραφές της ελληνικής σύγχρονης και κλασικής τέχνης, με αυτές των Λουκά Γεραλή, Έκτορα Δούκα, Γεωργίου Σταθόπουλου και Γιάννη Ψυχοπαίδη να ξεχωρίζουν, συναντούν νέους και ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, όπως είναι οι Φώτης Κλογέρι, Δήμητρα Ξενάκη, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Γιώργος Κορμπάκης και Εύη Κυρμακίδου. Πρόκειται για μία δημοπρασία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για συλλέκτες, αλλά παράλληλα, για όσους σκέπτονται να ξεκινήσουν μια συλλογή. Σημειώνεται, πως όλα τα έργα βγαίνουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν, ούτε στο ελάχιστο, τη λιανική τιμή πώλησης τους σε μία γκαλερί, με στόχο το κοινό να διαμορφώσει ελεύθερα τις τιμές απόκτησης τους, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε συλλέκτες και φιλότεχνους να γνωρίσουν νέους και πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Παράλληλα, βγαίνουν στο «σφυρί» και κλασσικοί πίνακες ζωγραφικής, από 17ο έως και 19ο αιώνα, από χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι αξίζουν προσοχής και ίσως περεταίρω έρευνας.

Εκλεκτά σετ επίπλων και χαλιών

Δημοπρατούνται παράλληλα, σε τιμές εκκίνησης κάτω του ήμισυ της αξίας τους, σύγχρονα και κλασσικά έπιπλα, μαζί με διάφορα χαλιά, χειροποίητα και μη, καθώς και άλλα αντικείμενα – διακοσμητικά εσωτερικού οικίας.

Συλλογές στρατιωτικού οπλισμού

Δύο ξεχωριστές συλλογές στρατιωτικού οπλισμού και αξεσουάρ καθιστούν τη δημοπρασία αυτή ξεχωριστή. Η μία πρόκειται για τη γνωστή συλλογή οπλισμού 19ου αιώνα της Ανατολικής Ευρώπης και της Επαναστατικής Ελλάδας, ενώ η άλλη, στην πρώτη της εμφάνιση, εμπεριέχει αντικείμενα από την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ναζιστικά καπέλα και κράνη, Γερμανικούς στρατιωτικούς χάρτες, θήκες όπλων, επωμίδες της Ελληνικής Φρουράς και πολλά άλλα συλλεκτικά κομμάτια.

Δεκάδες λαχνοί (lots) με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να «χτυπήσει» (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η τιμή εκκίνησης ταυτίζεται με την αποθεματική τιμή (reserve price), πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Δυνατότητα μέγιστης προσφοράς κατά τη δημοπρασία

Αν ο εκάστοτε πελάτης κωλύεται να παρακολουθεί τη δημοπρασία καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της και το επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει μέγιστη προσφορά, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα του αυτόματος χτυπήματος (automatic bid), που δίνει ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας. Επισκεφθείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα  www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες, ή απλά, ανοίξτε κάθε αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και έπειτα από την έναρξη της δημοπρασίας, όπου φανερώνονται και οι τιμές εκκίνησης, συμπληρώστε το μέγιστο ποσό, που επιθυμείτε να διαθέσετε, στο πεδίο, που ακολουθεί την περιγραφή του. Το σύστημα θα εμφανίσει αναδυόμενο παράθυρο, για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και στο εξής θα πραγματοποιεί αυτόματες προσφορές, ανά 10 ευρώ, κάθε φορά που μία προσφορά ξεπερνάει τη δική σας, και μέχρι να φτάσει στο μέγιστο ποσό, που του έχετε θέσει.

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Οι τιμές εκκίνησης των αντικειμένων εμφανίζονται την ημέρα έναρξης της δημοπρασίας. Οι ενδιαφερόμενοι, κατά την εγγραφή τους, θα πρέπει να καταχωρήσουν τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας τους, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, που έπονται του τέλους της διαδικασίας. Αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να αποστείλετε φωτογραφίες, διαστάσεις και στοιχεία τους στο [email protected], ενώ για περισσότερες διευκρινίσεις, καλέστε στο 2396041989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00).

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία

Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο internet, www.myroauctions.gr τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Σημειώνεται πως, αυτήν τη φορά, η ζωντανή επισκόπηση των αντικειμένων, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οίκου δημοπρασιών, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, είναι εφικτή κατόπιν συνεννοήσεως. Για τον προγραμματισμό μίας επίσκεψης, καλέστε στο 2396041989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00).

Η διαδικτυακή παρακολούθηση της δημοπρασίας είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Σχετικά με τον οίκο

Ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να εδραιώσει και στη Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης  (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες.

Τα κεντρικά του ομίλου βρίσκονται στη Νικηφόρου Φωκά 8, στην περιοχή Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης.

Για κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.