Δημήτρης Καρόκης: “Το βασικότερο συναίσθημα που με διακατέχει είναι η ανυπομονησία να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”

Ο Δημήτρης Καρόκης, τραγουδιστής – μουσικός, απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

“Η σωστή παιδεία και η ευαισθητοποίηση του θύτη από μικρή ηλικία θα ήταν μία καλή αρχή για να φτάσουμε την κοινωνία μας σε καλύτερο επίπεδο και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι…”

• Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Σίγουρα είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας… προσωπικά γεμίζω το χρόνο μου με τις αγαπημένες μου ασχολίες όπως είναι η μουσική και η ζωγραφική. Παράλληλα βρήκα την ευκαιρία να κάνω κάποια διαδικτυακά μαθήματα σε ένα ακόμη μουσικό όργανο. Το βασικότερο συναίσθημα που με διακατέχει είναι η ανυπομονησία να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ώστε να βρεθώ ξανά με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να επιστρέψω στη δουλειά μου.

• Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Δυστυχώς δεν θα έλεγα πως εντυπωσιάζομαι. Έχω υπάρξει πολλές φορές μάρτυρας κυρίως σε περιπτώσεις ενδοσχολικής βίας, ψυχολογικής και σωματικής. Κατά τη γνώμη μου η εξάλειψη της βίας προσεγγίζεται με λάθος τρόπο. Εκτός από την υποστήριξη του θύματος και την επίπληξη του θύτη, πιστεύω πώς θα έπρεπε με κάποιους τρόπους να προλάβουμε το πρόβλημα πριν αυτό δημιουργηθεί. Για παράδειγμα η σωστή παιδεία και η ευαισθητοποίηση του θύτη από μικρή ηλικία θα ήταν μία καλή αρχή για να φτάσουμε την κοινωνία μας σε καλύτερο επίπεδο και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι χωρίς να συναντάμε καθημερινά τέτοια περιστατικά.

• Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Σίγουρα θα εμβολιαστω όταν έρθει η ώρα εφόσον θα είναι απαραίτητο για να επιστρέψω στο χώρο εργασίας μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω την αποτελεσματικότητά του καθώς δεν είμαι ειδικός, όμως δεν είμαι σε θέση να ρισκάρω να μεταδώσω τον Ίο σε κάποιο συνάνθρωπό μου, οπότε θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα που μπορώ ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

• Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Το μεγαλύτερο πλήγμα για μένα είναι το ότι έχω στερηθεί να βλέπω τους φίλους και την οικογένειά μου. Ευτυχώς χάρη στην τεχνολογία μπορώ να επικοινωνώ μαζί τους καθημερινά και να μοιράζομαι στιγμές μαζί τους. 

• Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Πραγματικά ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα του απεγκλωβισμού μας. Λόγω το ότι λατρεύω τη δουλειά μου, μου έχει στοιχίσει πάρα πολύ το ότι απέχω από το τραγούδι περισσότερο από ένα χρόνο. Ειδικά για την εστίαση και τη διασκέδαση είμαι σχεδόν σίγουρος πως οι πρώτες ημέρες θα είναι πολύ έντονες, με τον κόσμο να πλημμυρίζει τα μαγαζιά καθώς έχει κουραστεί από τις δύσκολες ώρες που περνάμε και εμείς σαν καλλιτέχνες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διασκεδάσουμε όλοι όσο περισσότερο γίνεται.