Δήμητρα Κωστάκη: “Από τις επιτυχίες παίρνω κουράγιο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, από τις αποτυχίες μαθαίνω να πηγαίνω παρακάτω και να μην κάνω τα ίδια λάθη”

Η Δήμητρα Κωστάκη απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Αυτο που θυμάμαι, είναι ότι απο πολύ μικρή άκουγα κάποιο τραγούδι στο ραδιόφωνο που μου τραβούσε την προσοχή και δεν μπορούσα να το ξεχάσω με τίποτα μάλιστα πολλές φορές το επαναλάμβανα για μέρες από μέσα μου για να βεβαιωθώ  ότι το θυμάμαι. Πρώιμα δείγματα μελέτης !

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Μ’ ενδιαφέρει περισσότερο η πληρότητα που νιώθω όταν εργάζομαι σωστά σε αυτό που αγαπώ και το απολαμβάνω. Σ’ αυτή την περίπτωση και η επιτυχία και η αποτυχία είναι απλά  αποτελέσματα κάποιων ενεργειών. Αλλά και οι δυο ειναι καλοδεχούμενες. Από τις επιτυχίες παίρνω κουράγιο για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, απο τις αποτυχίες μαθαίνω να πηγαίνω παρακάτω και να μην κάνω τα ίδια λάθη. Το μόνο που με «τρομάζει» είναι το να ξεχάσω για ποιο λόγο τραγουδάω.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Σε μια εκπομπή υψηλής τηλεθέασης γίνεσαι γρήγορα γνωστός σε παρά πολύ κόσμο και ίσως είναι μια ευκαιρία για να ξεκινήσεις επαγγελματικά το τραγούδι. Από εκει και πέρα ούτως ή άλλως δεν είναι κάτι εύκολο, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, δεν υπάρχουν συνταγές και καμία εγγύηση καριέρας.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Πάντα μοιράζομαι τη σκηνή με εξαιρετικούς μουσικούς. Αυτό που θέλω και το έχω κατακτήσει μπορώ να πω, είναι να συνεργάζομαι με ανθρώπους με τους οποίους υπάρχει σύμπλευση και κοινή αίσθηση για τη μουσική και το τραγούδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι επειδή παίζουμε σε μικρούς χώρους δεν μπορούν να υποστηριχτούν μεγάλες ορχήστρες. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις με ολόκληρη τη μπάντα που ηχογράφησε τα τραγούδια μας με το Βασίλη Μασσάλα τους εκτιμώ και τους θαυμάζω απεριόριστα !

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτό τον καιρό βρίσκομαι σε αναζήτησή νέων τραγουδιών για την ηχογράφηση προσωπικού δίσκου, στον οποίο παραγωγός είναι ο Αλέξης Βάκης. Από αυτή την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή θα εμφανίζομαι… με όλα τα μέτρα, και τις σωστές προφυλάξεις… στο Εν Μοσχάτω.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Υπάρχουν πολλοί καλοί επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν έναν καλλιτέχνη, με σκοπό να αξιοποιήσει και να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του. Επίσης αναλαμβάνουν το οργανωτικό κομματι, αφήνοντας περισσότερο χρόνο στον καλλιτέχνη για το δημιουργικό. Δεν ξέρω εαν αυτό αποδίδει ακριβώς την έννοια του όρου manager, αλλά ναι είναι κάτι που βοηθάει.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Είμαι από τους τυχερούς που μπόρεσαν και έκαναν το πάθος τους επάγγελμα και βιοπορίζομαι αποκλειστικά από αυτό πάνω από είκοσι χρόνια. Τραγουδώ συνήθως  σε μικρούς χώρους διασκέδασης όπου μπορεί να υποστηριχτεί το καλό ελληνικό διαχρονικό τραγούδι είτε λέγεται λαϊκό είτε ρεμπέτικο, οπότε εχω τη δυνατότητα να ερμηνεύω το ρεπερτόριο που αγαπώ. Οι συνεργασίες και οι συνθήκες δεν ήταν πάντα όπως τις ήθελα ακριβώς, αλλά όλες μου έδωσαν κάτι θετικό αφού προσπαθούσα να «κλέβω» από τα καλά των άλλων είτε καλλιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Δε θα ήθελα να ζω από κάτι άλλο και να είναι το τραγούδι κάτι σαν χόμπι ή να το κάνω μόνο για το κέφι μου. Η τριβή που έχω όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και οι δυσκολίες μ’ έκαναν να βιώσω το ρόλο της τραγουδίστριας στο έπακρο όπως ήθελα πάντα.