Γιάννης Μωραΐτης: “…Έχω ζήσει επιτυχία σε αυτά που έχω κάνει ή παρουσιάσει και το έχω νιώσει μέσα στην ψυχή μου όλο αυτό, στο δεδομένο βεληνεκές”

“…Μόλις σήμερα κυκλοφόρησε από τη Spark Records Greece το νέο μου τραγούδι, το οποίο είναι και το πρώτο αγγλόφωνο μου single “Feathers of a Rose” σε μουσική Ala Zacharoff και σε ποίηση Michael Toumazou, με το οποίο προσπάθησα να εκπροσωπήσω διαδοχικά Ιρλανδία και Ελλάδα στη Eurovision”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Αν θυμάμαι καλά, οι πρώτες μουσικές μου αναμνήσεις πρέπει να τοποθετούνται κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80… Τότε που άρχισα να καταλαβαίνω μουσική και βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα ποπ ονόματα εκείνης της εποχής, τα οποία άφησαν και εποχή και με κάποια εξ αυτών είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ μετέπειτα… 

Με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Αναμφισβήτητα με τον Σταμάτη Κραουνάκη, θεωρώ πλέον πως είμαι άκρως “κραουνακικός” και με χαρακτηρίζουν απόλυτα οι συνθέσεις και οι στίχοι του. Μακάρι να συμβεί κάποτε! 

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μου είναι γεμάτη ανατροπές και γενικώς τη χαρακτηρίζει μια ποικιλία. Έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά πράγματα και συνεργασίες και εύχομαι έτσι να συνεχίσω διότι προσδίδει άλλο ενδιαφέρον ο πειραματισμός. Σε γενικές γραμμές έχω πολύ καλές αναμνήσεις και εμπειρίες από την πορεία αυτή, ακόμα και τα λάθη μου μου δίδαξαν πολλά και μπορεί να έχω μετανιώσει για κάποια πράγματα, αλλά πίστεψέ με, είναι ελάχιστα. Επιρροές καθοριστικές υπήρξαν πολλές, διότι έχω την τύχη να έχω συνεργαστεί με κάποιους αξιόλογους συναδέλφους αφενός, αφετέρου να έχω μελετήσει πολύ σπουδαίες δουλειές που έμειναν κλασσικές, νομίζω όλα αυτά μου δημιούργησαν μια ταυτότητα στη μουσική μου και στην ερμηνεία μου και χαίρομαι διότι πορεύτηκα ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης και αυτό με χαρακτηρίζει πολύ!

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Έχω ζήσει και τις δύο, σε διάφορα μεγέθη και εννοώ ότι μπορεί να μην έκανα μεγάλη επιτυχία ή μεγάλη καριέρα, με την έννοια του μεγάλου ονόματος πχ, αλλά έχω ζήσει επιτυχία σε αυτά που έχω κάνει ή παρουσιάσει και το έχω νιώσει μέσα στην ψυχή μου όλο αυτό, στο δεδομένο βεληνεκές. Και την αποτυχία όταν τη βίωσα, δεν την μίσησα, ούτε τη φοβήθηκα. Ήταν απλώς ένας δρόμος που με έβγαλε κάποια λάθος στροφή. Μου δίδαξε και αυτή τα δέοντα.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Εμένα προσωπικά δεν μου ταιριάζουν καθόλου και γι’αυτό και δεν ασχολήθηκα. Θεωρώ πως έχουν καταλήξει να είναι κάπως άσκοπα. Γνώμη μου…

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Πολλές, ειλικρινά!! Το μυαλό μου δεν σταματάει πουθενά και θα κουράσω τον κόσμο.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Φοβάμαι πως όχι. Ή αν υπάρχουν, τουλάχιστον εγώ δεν είχα την τύχη να διασταυρωθω μαζί τους. Νομίζω ότι υπάρχουν απλώς συνεργάτες κ κυρίως από κατ’ ιδίαν πρωτοβουλία και όποιος μπορεί να τους έχει, διευκολύνει λίγο τα πράγματα για τον εαυτό του.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Καταρχάς να πω πως μόλις σήμερα κυκλοφόρησε από τη Spark Records Greece το νέο μου τραγούδι, το οποίο είναι κ το πρώτο αγγλόφωνο μου single “Feathers of a Rose” σε μουσική Ala Zacharoff κ σε ποίηση Michael Toumazou, με το οποίο προσπάθησα να εκπροσωπήσω διαδοχικά Ιρλανδία κ Ελλάδα στη Eurovision. Παρόλο που δεν προκρίθηκαν, αγάπησα πολύ αυτό το τραγούδι, έδωσα την ψυχή μου σε αυτό κ η εταιρεία μου ήθελε να το κυκλοφορήσουμε… Πέραν αυτού ετοιμάζω και κάποια άλλα μουσικά projects , τα οποία όπως καταλαβαίνεις έμειναν πίσω λόγω του lockdown για τον covid-19, ελπίζω όμως και εύχομαι σύντομα να τα χαρούμε, υγιείς κ χωρίς απώλειες…

Βιογραφικό. Ο Γιάννης Μωραΐτης Πτυχιούχος της Νομικής σχολής Αθηνών και ήδη Δικηγόρος, σπούδασε φωνητική και μουσική στο Ωδείο Αττικής και υποκριτική στη Δραματική Σχολή “Ιάκωβος Καμπανέλλης”. Συνέχισε τα μαθήματα φωνητικής με την Αλμπίνα Ζαχαριάδου και με τη Μαντώ.

Ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι σε πολύ νεαρή ηλικία και έπαιξε και στο θέατρο σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις, στο πλευρό καταξιωμένων ηθοποιών,όπως τον Κώστα Αρζόγλου, τη Σόφη Ζαννίνου ,τον Περικλή Λιανό,τη Νταίζη Σεμπεκοπούλου, τον Μάξιμο Μουμούρη ,τον Κλέωνα Γρηγοριάδη ,τη Τζένη Θεωνά ,το Μιχάλη Μητρούση , τη Γώτα Φέστα κ.α.

Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο του cd με τίτλο «Στ ’ορκίζομαι» , και ένα χρόνο αργότερα το ομώνυμο τραγούδι ,επιλέχτηκε απο τον διεθνή οργανισμό CIEECOR ως συμμετοχή της Ελλάδας για το μουσικό compilation του EURO 2008.Το 2011 με το τραγούδι του «Για Πρώτη Φορά» σε μουσική Ανδρέα Λάμπρου και στίχους Ρεβέκκας Ρούσση, κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό INFE.VISION 2011, ανοίγοντας τις πόρτες για τα playlists ξένων χωρών όπως Βουλγαρία, Τουρκία, Κίνα, Ρωσία και Ρουμανία, στην οποία μάλιστα πραγματοποίησε και εμφανίσεις. Το 2012 βραβεύτηκε στο Σ.Ε.Φ από τον όμιλο της UNESCO ως νέος καλλιτέχνης , ενώ το 2013 συμμετείχε στο cd της “διεθνούς” Ζωής Τηγανούρια. Δισκογραφικώς έχει επίσης συνεργαστεί με διακεκριμένους συνθέτες και στιχουργούς,όπως Ανδρέας Λάμπρου, Ευθύβουλος, Μαργαρίτα Δρούτσα κ.α. ,είτε στις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές, είτε συμμετέχοντας σε δουλειές άλλων.

Στις αρχές του 2014 επιλέχτηκε από τον «δάσκαλο» της ελληνικής μουσικής Μίμη Πλέσσα και τον σκηνοθέτη Μάνο Πετούση για να συμμετάσχει στο musical «Ξημερώνει Κυριακή».

Λίγους μήνες μετά, έπαιξε στο θρυλικό musical “Rocky Horror Show” του Richard O’ Brien, σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Κωνσταντίνου Ρήγου, μαζί με πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες.

Τον Αύγουστο του 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαβαλκανικό “OHRID FEST”, τη “μικρή Eurovision των Βαλκανίων” και κατέκτησε για τη χώρα μας την 3η θέση και το ειδικό βραβείο “Καλύτερος Ξένος Καλλιτεχνης”. To 2018 προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της EUROVISON, υποβάλλοντας στην ΕΡΤ το τραγούδι “Οι Πολλοί είμαστε Ένα” του Ανδρέα Λάμπρου, ενώ το 2020 ξαναπροσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ελβετία και διαδοχικά Ιρλανδία και ξανά  Ελλάδα με το τραγούδι “Feathers of a Rose” των Ala Zacharoff και Michael Toumazou.

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές του συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: Γιάννης Πάριος, Καίτη Γαρμπή, Φίλιππος Νικολάου, Δάκης, Ρένα Κουμιώτη, Γιώργος Μαζωνάκης, Σοφία Βόσσου, Πασχάλης, Κωνσταντίνα, Δημήτρης Μπάσσης, Λένα Αλκαίου Πωλίνα, Στέλιος Διονυσίου, Αρετή Κετιμέ, Μπέσσυ Αργυράκη, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Έλλη Κοκκίνου, Καλομοίρα κ.α.  

Yiannis Moraitis – Feathers of a Rose | Νέο Τραγούδι απο τη Spark Records

Η μελωδική μπαλάντα “Feathers of a Rose”, σε μουσική Ala Zacharoff και ποίηση Michael Toumazou, αποτελεί το πρώτο ξενόγλωσσο single του Γιάννη Μωραΐτη. Με το τραγούδι αυτό ο Γιάννης προσπάθησε να εκπροσωπήσει διαδοχικά Ιρλανδία και Ελλάδα για τη Eurovision του 2020, αποστέλλοντας το στους αρμόδιους κρατικούς τηλεοπτικούς φορείς και τον δύο χωρών, προκειμένου να συμμετάσχει για τη μεν Ιρλανδία στον εθνικό τελικο, για τη δε Ελλάδα ως πρόταση εκπροσώπησης. Σήμερα λοιπόν, η Spark Records Greece, μοιράζεται μαζί σας μια από τις πιο ερωτικές και μελωδικές μπαλάντες, ερμηνευμένη με τον ιδιαίτερο τρόπο του Γιάννη και είμαστε σίγουροι ότι θα την αγαπήσετε!

“Feathers of a Rose” is a beautiful ballad composed by Ala Zacharoff and penned by Michael Toumazou. The song is Yiannis Moraitis’s first English single. After pursuing a musical career in Greece, Yiannis has set his eyes on Europe in order to showcase both his talent and music to a wider audience. The multi facetted Greek artist recorded the song in order to enter Ireland’s national selection for Eurovision 2020. The Greek pop artist also submitted the song to ERT, the Greek national broadcaster, in his quest to represent Greece in the competition. Spark Records has the grand honour of presenting you Yiannis Moraitis’ latest single ‘ Feathers of a Rose’, an enchanting romantic ballad which promises to captivate and mesmerise you with Yiannis’ unique voice. We invite you to listen to it and enjoy!  
CREDITS Yiannis Moraitis – Feathers of a Rose Music: Ala Zacharoff Lyrics: Michael Toumazou Arrangements John Thanos Bass Steve Hudson Keyboards, Drums John Thanos Piano Janet Vaughn Violin Sandra Novac Guitar Juda Miller Backing vocals Milos Cvijanovic  

?SUBSCRIBE Κάνε Subscribe στο επίσημο κανάλι της Spark Records Subscribe here:

https://bit.ly/2RLred8

Get involved with Spark Records: ▶Website: http://www.sparkrecords.gr ▶Facebook: https://bit.ly/2DuEXln

▶ Instagram:https://bit.ly/2SWwM4W ▶Youtube:https://bit.ly/2RLred8

Contact:[email protected]