Γιάννης Λεκόπουλος: “…Φαίνεται το κράτος να έχει μια στάση αδιαφορίας θα έλεγα απέναντι στους καλλιτέχνες, δημιουργούς, εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού”

Ο Τραγουδιστής Γιάννης Λεκόπουλος απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

“Ηθοποιός σημαίνει φως”, τραγούδησε ο Δημήτρης Χόρν. Ποια είναι τα συναισθήματά σας για την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Νιώθω περίεργα σίγουρα δεν θα είναι μια κανονική μέρα. Έχουν ήδη έχουν αλλάξει οι συνήθειές μας και πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα, όσο κι αν μας φαίνεται δύσκολο.

Ως καλλιτέχνης, άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την εύρυθμη αλλά και κοινωνικά ασφαλή διεξαγωγή των προσεχών συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων; Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ώστε όσο είναι δυνατόν να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.
Η ‘’επιστροφή στην κανονικότητα’’ ‘όπως περιγράφουμε όλοι την επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική μέχρι να υπάρξει θεραπεία και εμβόλιο.

Ο καλλιτέχνης επιβραβεύεται με το χειροκρότημα και το εύγε. Ανησυχείτε για ενδεχόμενο οικονομικό αδιέξοδο; Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και ιδιαίτερα στον καλλιτεχνικό χώρο γιατί φαίνεται το κράτος να έχει μια στάση αδιαφορίας θα έλεγα απέναντι στους καλλιτέχνες, δημιουργούς, εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του θεάματος – ακροάματος. Ελπίζω άμεσα η πολιτεία να μεριμνήσει υπεύθυνα για αυτό.

Τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές, οι gallery και οι πολιτιστικοί χώροι πιστεύετε θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη ημέρα; Δεν είναι κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα ,άλλα μέσα από την άρση κάποιων μέτρων, θα επιστρέφουμε σταδιακά στη νέα κανονικότητα.

Φωτογραφίες: Αρίων Στεφανίδης, Αγγελική Παπαϊωάννου.