Γιάννης Βασιλείου: Σταθμός στην καριέρα μου ήταν το διαχρονικό πλέον “Μπες μες το καμπριολέ”

“Μόλις κυκλοφόρησα από την εταιρία Real Music το νέο μου τραγούδι με τίτλο “Όλα στον αέρα” και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Όταν ζούσα στην Αμερική ο πατέρας μου με είχε αγοράσει ένα βιολί καθώς ο θείος μου είναι ο Γιώργος Κόρος ένας από τους κορυφαίους του είδους. Εγώ όμως είχα λαχτάρα να μάθω κιθάρα. Έτσι κρυφά το βράδυ έσπασα ένα δόντι από μία χτένα που είχαμε στο σπίτι, έσπασα το βιολί και το έκανα σαν κιθάρα και άρχιζα να παίζω… Δεν χρειάζεται να πω τι ακολούθησε όταν το αντιλήφθηκε αυτό ο πατέρας μου…

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω οπότε θα χρειαστεί να πω αρκετά ονόματα. Ενδεικτικά θα πω ότι παρακολουθώ και θαυμάζω την πορεία του Νίκου Βέρτη στη σύγχρονη μουσική εποχή. Τώρα για μουσικό πάλι θα πω το ίδιο… είναι πολλοί, ενδεικτικά θα πω έναν που δεν πρόλαβα δυστυχώς να συνεργαστώ γιατί έχει φύγει από την ζωή και μιλάω για τον τεράστιο Αντώνη Βαρδή

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν θετικές και αρνητικές επιρροές. Προσπάθησα να κρατήσω τα θετικά στοιχεία από ορισμένους ανθρώπους που με στιγμάτισαν στην καριέρα μου. Τη μέχρι τώρα πορεία μου την έχει κρίνει νομίζω ο κόσμος. Είμαι πολύ γεμάτος σαν καλλιτέχνης, είμαι πολύ περήφανος για τους 11 χρυσούς και 1 πλατινένιο δίσκο που έχω αλλά και για τις περισσότερες από 40 δισκογραφικές δουλειές.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Δεν κατακρίνω. Οτιδήποτε μπορεί να κάνει κάποιος για να προβάλει την δουλειά του το θεωρώ σημαντικό και καλό!

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Νομίζω πως η συνεργασία που ονειρευόμουν έχει γίνει ήδη πραγματικότητα με τους Rolling Stones και με τον τεράστιο Frank Sinatra, τεράστιες εμπειρίες που για να τις διηγηθώ χρειάζομαι όχι μία αλλά πολλές συνεντεύξεις!

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Νομίζω είναι ανάγκη, αρκετά γέμισε αυτός ο χώρος από ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Φυσικά υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, η Ελλάδα έχει βγάλει σπουδαίους μουσικούς!

Πολλοί σας χαρακτηρίζουν ως έναν εκ των κορυφαίων διασκεδαστών την χώρας. Σας ενοχλεί η ταμπέλα “διασκεδαστής”; Όχι φυσικά! Ίσα ίσα με κάνει χαρούμενο. Αρκετά προβλήματα έχει ο κόσμος ώστε να τον γεμίσουμε και εμείς με περισσότερα μέσα από τα τραγούδια μας. Ο κόσμος έχει ανάγκη από χαρά και διασκέδαση!

Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε και ποιο είναι το αγαπημένο σας από την προσωπική σας δισκογραφία; Σταθμός στην καριέρα μου σαφώς ήταν και το διαχρονικό πλέον ‘’Μπες μες το καμπριολέ’’. Το αγαπημένο μου τραγούδι όμως που λατρεύω και είμαι πολύ περήφανος που το έχω τραγουδήσει είναι το ‘’Σαν να μην έφυγες ποτέ’’

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Θέλω να τελειώνει το συντομότερο δυνατόν αυτό που ζούμε με την πανδημία, να μπούνε όλα τα πράγματα σε μία σειρά, όλοι να έχουμε την υγεία μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα δίπλα μας. Επαγγελματικά μόλις κυκλοφόρησα από την εταιρία Real Music το νέο μου τραγούδι με τίτλο ‘’Όλα στον αέρα’’ και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι αυτό. Είναι ένα διασκεδαστικό τραγούδι που βλέπω πως ο κόσμος το αγκάλιασε από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Παράλληλα συζητάω με διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα για τις χειμερινές εμφανίσεις μου, ενώ σύντομα θα κάνω μία περιοδεία στη εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστραλία και στην Αμερική.

Links

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ https://youtu.be/ZcD1ATYswM4

ΚΑΜΠΡΙΟΛΕ https://www.youtube.com/watch?v=NHDmKFIG7oc

ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΦΙΛΙ https://www.youtube.com/watch?v=JqWFUF0R0U0

ΜΟΥ ΜΑΘΕΣ ΕΡΩΤΑ https://www.youtube.com/watch?v=niSXxvMz6qc

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΥΓΕΣ ΠΟΤΕ https://www.youtube.com/watch?v=KkE6fcpBhTs

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Βασιλείου γεννήθηκε στην Ελλάδα. Στην ηλικία των 5 ετών βρέθηκε στην Αμερική μαζί με την οικογένεια του, που αποφάσισε να βρει την τύχη της στην χώρα της ελευθερίας.

Εκεί σπούδασε γυμναστής δουλεύοντας καταρχάς στην Νέα Υόρκη και μετά στο Bronx. Παράλληλα ασχολούταν με το τραγούδι,αφού όπως έλεγε είχε δυο αγάπες,την γυμναστική και το τραγούδι. Είχε δικό του γκρουπ και έπαιζε μοντέρνα μουσική ανοίγωντας το πρόγραμμα στις συναυλίες των Rolling Stones.

Αργότερα και για ένα oλόκληρο χρόνο δούλεψε στο Λας Βέγκας δίπλα στον Φρανκ Σινάτρα. Εκεί αλλά και στο Bronx έζησε το νέγρικο ρυθμό το γκόσπελ και από τότε ήθελε να το παντρέψει με το ελληνικό τραγούδι.

Όταν ήρθε στην ελλάδα ο Γιάννης Βασιλείου δούλεψε ως γυμναστής στο Αμερικάνικο Κολέγιο της Αγ. Παρασκευής, ενώ το δαιμόνιο της μουσικής δεν τον άφηνε σε ησυχία.

Ύστερα από οκτώ ολόκληρα χρόνια ήρθε η επιτυχία στην καριέρα του με τον δίσκο «ΦΗΜΕΣ» ενώ προηγουμένως συνεργάζεται με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου τότε όπως ο μεγάλος Μανώλης Αγγελόπουλος και άλλοι.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του στο φεστιβάλ της Βουλγαρίας όπου ο Γιάννης Βασιλείου κατέκτησε την πρώτη θέση ερμηνείας ανάμεσα σε 32 ευρωπαϊκές συμμετοχές..

Παρ’όλες τις υποσχέσεις για βοήθεια ως προς την καριέρα του μετά την πρώτη θέση στο φεστιβάλ, ο Γιάννης κατάφερε μόνος του να φτάσει στην κορυφή. Τα χρήματα και η επιτυχία του χτύπησαν την πόρτα αλλά ο Γιάννης πάντα συγκρατημένος δεν τρελλάθηκε..

Στην πλούσια καριέρα του έχει συνολικά 40 δισκογραφικές δουλειές από τις οποίες οι 11 χρυσοί δίσκοι και 1 πλατινένιος με την μεγάλη επιτυχία «Καμπριολέ»

Ο Γιάννης Βασιλείου είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και για όσους τον γνωρίζουν πρόκειται και για ένα σπουδαίο άνθρωπο.Ακόμα και σήμερα παραμένει στην επικαιρότητα χωρίς την βοήθεια κανενός γιατί καλλιτέχνης δεν γίνεσαι καλλιτέχνης γεννιέσαι…