Γαστρεντερολόγος: Γιατί και πότε πρέπει να τον επισκεφτώ;

Ο Γαστρεντερολόγος είναι ο ιατρός που εκπαιδεύεται κατάλληλα πάνω στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα και στα όργανά του. Πιο συγκεκριμένα, ο γαστρεντερολόγος εξετάζει τον οισοφάγο, το στομάχι, το πάγκρεας, το ήπαρ, την χοληδόχο κύστη, το λεπτό και το παχύ έντερο.

Η κλινική YODA επανδρώνει συστηματικά το ανθρώπινο δυναμικό της με καταξιωμένους ιατρούς, όλων των ειδικοτήτων, παρέχοντας σύγχρονες ιατρικές διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες. Στο ενεργό και εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό της κλινικής συγκαταλέγεται και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Γαστρεντερικού Τμήματος, η κα Βασιλική Αρβανίτη.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι για άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών χρειάζεται η καθιέρωση μίας τυπικής επίσκεψης στον γαστρεντερολόγο για προληπτικούς λόγους, καθώς έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Επίσης, δείγματα που μπορεί να φανερώνουν κάποια δυσλειτουργία και να μας οδηγήσουν στον ιατρό είναι η ανεξήγητη παρουσία αίματος στα κόπρανα, το έντονο κοιλιακό άλγος και η δυσκολία στην κατάποση.

Λίγα λόγια για την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Γαστρεντερικού Τμήματος κα Βασιλική Αρβανίτη.

Η κα Αρβανίτη έχοντας πάρει το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας από το Τζάνειο Νοσοκομείο, αφού πρώτα είχε περάσει από το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών.

Υπήρξε Ερευνήτρια από το 2007 έως το 2009 στο Liver Transplantation and Hepatobiliary Unit στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, όπου πήγε με υποτροφία που έλαβε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος και το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ). Επιπλέον, είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου Πατρών, διατηρεί ιδιωτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο και είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, ενώ παράλληλα είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Συνδυάζοντας τη γνώση και την εχεμύθεια με το όραμα για το μέλλον, η ιατρική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας YODA απαρτιζόμενη από έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας παρέχει σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες.