Αχ αυτά τα νιάτα

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Συνεχίζοντας τα ταξίδια μας στο παρελθόν, σήμερα θα συναντήσουμε μερικά ακόμα πασίγνωστα πρόσωπα για να τους δούμε στην νεαρή τους ηλικία, να μαντέψουμε ποιοι είναι και στο τέλος του άρθρου να τσεκάρουμε πόσους βρήκαμε. Καλή επιτυχία.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Ναυπακτίας το 1938. Στα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της σκηνοθεσίας και της υποκριτικής. Έχει παίξει σε έργα της παγκόσμιας και της ντόπιας δραματουργίας, τόσο στα 15 χρόνια που βρέθηκε στο Εθνικό Θέατρο όσο και στο ελεύθερο – ιδιωτικό θέατρο. Έχει εμφανισθεί σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικά έργα και σε σίριαλ της τηλεόρασης.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, αλλά σύντομα μετακόμισε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1980, συμμετέχοντας σε κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Τη δεκαετία του 1990 συμμετείχε σε αρκετά επιτυχημένα τηλεοπτικά σίριαλ. Από το 2003 έστρεψε την καριέρα της στην παρουσίαση εκπομπών και show. Υπήρξε παντρεμένη με 2 παιδιά.

Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1925 στην Ακαδημία Πλάτωνος, ενώ η οικογένειά του καταγόταν από την Κύθνο. Ο πατέρας του ήταν κουρέας. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, αφού παράλληλα με την απασχόλησή του στο κουρείο του πατέρα του ως βοηθός, «σκάρωνε» κρυφά στο μπουζούκι τις πρώτες του μελωδίες.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στα 1933. Μετά τον πόλεμο μετανάστευσε για λίγο καιρό στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και κατόπιν στο…

H συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3fYi5wt