Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Τζίνας Παπαδοπούλου

Το πατάρι του καφέ μπαρ π=3.14, στην Αθήνα, στην οδό Βρυαξιδος αρ.23, στο Παγκράτι, φιλοξενεί τη Τζίνα Παπαδοπούλου, στην πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει δέκα ημέρες έως και τις 20 Νοεμβρίου 2021 και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι 6 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

Η Τζίνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1963, στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και διαμένει.

Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, και άσκησε τη δικηγορία επι 25 χρόνια. Η πρώτη της επαφή με την τέχνη ανάγεται στα παιδικά της χρόνια, αφού ο πατέρας της είναι ζωγράφος. Η ίδια θυμάται τον πατέρα της, ανάμεσα σε καβαλετα, μπογιές, πινέλα, ψηφίδες, φύλλα χρυσού, χάλκινα γλυπτά, ταπισερί, μακραμε, αγιογραφίες.

Ταξίδεψε στην Ευρώπη από μικρη ακολουθώντας τον πατέρα της στις καλλιτεχνικές του δραστηριοτητες με πολύωρες επισκέψεις σε μουσεία και χώρους τεχνης. Όλα αυτά υπήρξαν ο καλλιτεχνικός σπόρος που έμεινε θαμμένος μέσα της, όλα τα χρόνια της δικηγοριας κι έμελλε να ανθίσει και να αρχίζει να καρπιζει αφού άλλαξε σελίδα στη ζωή της, εγκαταλείποντας τη δικηγορία τέλος του 2012. Έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική.

Αυτοδίδακτη αρχιζει ζωγραφίζοντας ψηφιακά (μέσω κινητού και τάμπλετ), συνεχίζει σε υφάσματα, χρησιμοποιωντας ειδικά ανεξίτηλα χρώματα και τέλος εδώ και μερικά χρόνια ζωγραφίζει σε καμβάδες και χαρτί με ακρυλικά χρώματα. Η ζωγραφική της χαρακτηρίζεται από μια παιδική αφέλεια, πέρα από κάθε προοπτική και κανόνα, απρόβλεπτη κάποιες φορές, χωρίς να φοβάται τα χρώματα. Χρησιμοποιεί έντονα χρωματα κι είναι αυτα το μέσο έκφρασης των συναισθημάτων της. 

“Όσο η ζωή δυσκολεύει και γίνεται γκρίζα, τόσο εγώ θα τη χρωματίζω με τα δικά μου φωτεινά χρώματα”.

Έργα της ήδη βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής, που έγινε τον Ιούλιο του 2020, στη ΜegArt Gallery, με τίτλο “Artists of the world”.

Eχει συμμετάσχει εικαστικά ,με ζωγραφικό της έργο, στο εξώφυλλο του δίσκου “Φρέσκος Πηλός” (μέρος πρώτο) σε μουσική Θοδωρή Καρέλλα και στίχους Θωμά Ψημμα,που κυκλοφόρησε από τον “Μετρονόμο” την περίοδο της πανδημίας. Επίσης είναι η βασική δημιουργός πίσω από τα ζωγραφικά σχέδια που αποτυπώνονται απ’ ευθείας, με ειδικά ανεξίτηλα χρώματα, μοναδικά το καθένα, στις μπλούζες με το λογότυπο ” Who is Mrs G?”.
Τόσο την ημέρα των εγκαινίων όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή,θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες συστάσεις και μέτρα της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid 19.