Αστέριος Σαμαράς: “Η συγγραφή καθιστά την αποτύπωση του συνόλου των εμπνεύσεων, των συναισθημάτων και των βιωμάτων που κουβαλάω μέσα μου”

“Με εκφράζει η λέξη ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. Νομίζω είναι μια λέξη που εφαρμόζεται λιγοστά στον Δυτικό πολιτισμό και φυσικά στην Ελλάδα κάτι που με θλίβει. Η απουσία ευγνωμοσύνης αποτελεί την ίδια την πηγή της δυστυχίας”

Περίληψη βιβλίου: Τί θα έκανες αν μάθαινες πως κρύβεις μέσα σου ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων, σαν έναν χαμένο θησαυρό; Θα επιδίωκες να τον αναζητήσεις και να τον ξεθάψεις για να αποκτήσεις το πλούσιο περιεχόμενό του;

Σε 1μιση μήνα κυκλοφορίας εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση και είναι ήδη διαθέσιμη η 2η

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκαν τα 30 Κλειδιά. Καθένα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ξεκλειδώσει μια από τις δυνατότητές σου και να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου που ίσως δεν γνώριζες μέχρι τώρα. Ένας θησαυρός που θα σου υπενθυμίσει, ερχόμενος στην επιφάνεια, την αξία που έκρυβες μέσα σου όλον αυτό τον καιρό.

Πρόκειται για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που σκοπό έχει να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες του αναγνώστη και να του δώσει τα απαραίτητα ερεθίσματα για να αναπτυχθεί και να διαπρέψει στη ζωή του.

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Ξεκίνησα να γράφω στα 30, με τη μορφή κάποιων άρθρων που θα δημοσίευα τότε. Το βιβλίο νομίζω σε διαλέγει δεν το διαλέγεις και κάπως έτσι 3 χρόνια μετά εκδόθηκαν τα 30 ΚΛΕΙΔΙΑ!

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Με βεβαιότητα με εκφράζει η λέξη ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. Νομίζω είναι μια λέξη που εφαρμόζεται λιγοστά στον Δυτικό πολιτισμό και φυσικά στην Ελλάδα κάτι που με θλίβει. Η απουσία ευγνωμοσύνης αποτελεί την ίδια την πηγή της δυστυχίας.

Νιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Νιώθω έμπνευση κάθε ημέρα της ζωής μου και η συγγραφή καθιστά την αποτύπωση του συνόλου των εμπνεύσεων των συναισθημάτων και των βιωμάτων που κουβαλάω μέσα μου.
Όπως είχε πει ο Γάλλος φιλόσοφος Rene Descartes, τα καλά βιβλία είναι σαν να έχεις μια μελετημένη συζήτηση με έναν συγγραφέα, όπου σου αποκαλύπτει το καλύτερο κομμάτι των σκέψεών του.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Ενθουσιώδη, ανήσυχο και δημιουργικό. Όσο μεγαλώνω, τόσο νιώθω την ανάγκη να διατηρώ το παιδί μέσα μου.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Η συγγραφή ήρθε στη ζωή μου για να μείνει. Ήδη ετοιμάζω ένα δεύτερο βιβλίο και είμαι ευτυχής με την όλη διαδικασία.

Μια ευχή σας στους αναγνώστες; Να δουλεύετε καθημερινά με τον εαυτό σας, να του επιτρέπετε να αλλάξει προς το καλύτερο και να μην αφήνετε σε άλλους να καθορίσουν τα όριά σας. Μόνο εσείς μπορείτε να καθορίσετε ποια θα είναι η πορεία σας.

Βιογραφικό συγγραφέα: Ο Αστέριος Σαμαράς γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1988 στη Λάρισα. Έχει ζήσει σε Ελλάδα, Αμερική, Βέλγιο και Αγγλία. Ασχολείται με την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Λάτρης των ταξιδιών, έχει περιπλανηθεί σε περισσότερες από 20 χώρες έρχοντας σε επαφή με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τι είναι αυτό που τους συνδέει. Η ανάγκη του για εμβάθυνση στην ανθρώπινη ψυχή και στην ποικιλομορφία της έκφρασής της τον παρότρυνε να μελετήσει τόσο την Ανατολική όσο και τη Δυτική φιλοσοφία με σκοπό τη συνένωση των δύο στην αρχέγονη μορφή τους.