ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: “…Μένοντας ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν!”

Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε… Θέλεις να μας συστηθείς; Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία!
Σπούδασα υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Τράγκα, αλλά στην πορεία με κέρδισε η μουσική, η οποία είχε μπει στη ζωή μου από τα εφηβικά μου χρόνια! Παρακολούθησα μαθήματα κλασικής και ακουστικής κιθάρας στην Ελλάδα, αλλά και στο Εδιμβούργο, όπου παρέμεινα για δύο χρόνια. Πριν τρία χρόνια αποφάσισα να επιστρέψω και να ασχοληθώ πλέον επαγγελματικά με τη μουσική και την τραγουδοποϊία! Άνοιξα εν ολίγοις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου που μέχρι στιγμής, παρά τις δυσκολίες, προχωράει πολύ καλά!

«Βγάλε φτερά» – Το πρώτο τραγούδι σου που κυκλοφορείς επίσημα… Μίλησέ μας γι’ αυτό… Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθημερινά την κοινωνική και οικονομική κρίση στη χώρα μας. Επηρεασμένος από την κατάσταση αυτή και από ένα βιβλίο που μου είχε χαρίσει ένας φίλος έγραψα την προσωπική μου αλήθεια. Είναι ένα μήνυμα στον εαυτό μου και στον κόσμο.

Σε επηρέασε το γεγονός ότι η κυκλοφορία του συνέπεσε με αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια που βιώνει αυτή τη στιγμή σχεδόν όλος ο πλανήτης; Φυσικά. Όλοι σοκαριστήκαμε. Δε μπορεί κανείς όμως να γυρίσει το χρόνο πίσω. Οφείλουμε να προχωρήσουμε ο καθένας στην εργασία του όσο μπορεί. Δεν πρέπει να σταματήσουμε!

Εσύ πώς περνάς αυτή την περίοδο; Σίγουρα όχι εύκολα. Προβληματίζομαι με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά. Παρόλα αυτά μελετάω περισσότερο, γυμνάζομαι κτλ. Ξέρεις η τραγουδοποιία και η τέχνη γενικά θέλει απομόνωση ούτως ή άλλως. Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά δημιουργικός αυτή την εποχή. Αν το σκεφτείς, ποτέ οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για κανέναν μας. Τα εμπόδια ήταν είναι και θα είναι πάντα εκεί!

Ας ξαναγυρίσουμε λίγο στο παρελθόν… Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση και ποιοι καλλιτέχνες σε επηρέασαν; Είμαι από τους τυχερούς σε αυτό διότι προέρχομαι από καλλιτεχνική οικογένεια. Θυμάμαι τον πατέρα μου, ο οποίος έπαιζε παλιά σε μπουάτ και με ένα φυσικό ταλέντο να με καθηλώνει παίζοντας με την κλασσική του κιθάρα κομμάτια του Σαββόπουλου κ.α. Εκεί φυτεύτηκε ο σπόρος. Ύστερα ήρθαν διάφορα είδη μουσικής από κλασική, ροκ, λαική, ραπ κι ότι μπορείς να φανταστείς αλλά αυτοί που με επηρέασαν βαθιά ήταν οι Κατσιμιχαίοι,Τρύπες, Ορφέας Περίδης, Σωκράτης Μάλαμας κ.α

Προτιμάς να τραγουδάς στο δρόμο, σε ανοιχτούς χώρους ή σε μουσικές σκηνές; Το κάθε ένα από αυτά έχει τη χάρη του. Στο δρόμο νοιώθεις την ελευθερία, παίζεις ότι θέλεις, βλέπεις τον ουρανό και τα παιδάκια που χορεύουν και σε κοιτάνε μες στα μάτια. Στις σκηνές από την άλλη έχεις σετάρει τον ήχο σου, το φωτισμό και θα πρέπει να κρατήσεις την προσοχή του κοινού σου καθ’ όλη τη διάρκεια του live. H αλήθεια είναι ότι ο ανοιχτός χώρος με τραβάει περισσότερο.

Το 2019 πήρες μέρος σε διαγωνισμό του Μέντα fm με δύο τραγούδια σου. Ποια είναι η γνώμη σου για τους διαγωνισμούς γενικά και για τα talent shows; Θα συμμετείχες ποτέ σε κάποιο τηλεοπτικό διαγωνισμό; Ο διαγωνισμός του Μέντα ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για ένα νέο καλλιτέχνη όπως εγώ. Δε νομίζω να ισχύει το ίδιο για τα talent shows. Πιο πολύ εκτίθενται οι αδύναμοι και άπειροι, στα δικά μου μάτια και αυτιά τουλάχιστον. Αν κάποιος έχει την εμπειρία και «πατήσει» πάνω στη σκηνή ας πάει, αλλιώς βγαίνουν σαν παιδάκια που κάνουν πρώτη φορά ποδήλατο χωρίς βοηθητικές. Ναι, θα συμμετείχα αν ταίριαζε ένα τέτοιο show με την αισθητική μου ή για λόγους προώθησης της δουλειάς μου. Πάντως από αρκετούς συναδέλφους και φίλους που έχουν πάει δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για να είμαι ειλικρινής.

Υπάρχουν κι άλλα τραγούδια που έχεις στο συρτάρι σου; Ναι, έχω ήδη ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια σε στούντιο που ευελπιστώ σιγά σιγά να κυκλοφορήσουν, αφού τελειώσει ο εγκλεισμός και επιστρέψουμε σε κανονικές συνθήκες.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον; Επόμενα βήματα… Σχεδιάζω να κάνω ένα δίσκο με τα τραγούδια μου και φυσικά συνεργασίες με καλλιτέχνες που εκτιμώ και θαυμάζω. Να εξελιχθώ ως μουσικός, τραγουδοποιός και να γνωστοποιήσω τη δουλειά μου στον καλλιτεχνικό χώρο και στο κοινό φυσικά.

Να κλείσουμε με μια ευχή σου σε σχέση με αυτό που ζούμε… Εύχομαι υγεία σε όλους και να καταλάβουμε ότι μένοντας ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν!