ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ: “Το τρίπτυχο element environment energy είναι ένας μαγικός συνδυασμός που επιφέρει έμπνευση  για τέχνη και ζωή”

Συμμετέχετε στην έκθεση 3e (Element-Environment-Energy) την οποία εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η εικαστικός Γεωργία Τρούλη υπό την διοργάνωση της Restart Cultural Tourism Art Platforrm.

Πώς νιώθετε για αυτήν την εμπειρία και τι σημαίνει για εσάς το τρίπτυχο element environment energy στην τέχνη, στη ζωή στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας, το περιβάλλον, τον κόσμο; Νιώθω πολύ τυχερός που συμμετέχω στη συγκεκριμένη έκθεση. Το τρίπτυχο element environment energy είναι ένας μαγικός συνδυασμός που επιφέρει έμπνευση  για τέχνη και ζωή.

Ποιο είναι το πρόταγμα της τέχνης, του κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά αλλά και του καλλιτέχνη σε συλλογικές δράσεις στη σημερινή εποχή όπου τα γεγονότα είναι έντονα, οι εξελίξεις είναι γρήγορες και συμπυκνωμένες τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όπου τα σημεία, τα συμβάντα παράγουν σκέψεις, αντιδράσεις, ιστορία καθώς και νέα μοτίβα ζωής και δράσης; Για εμένα το πρόταγμα της τέχνης σήμερα αλλά και διαχρονικά είναι η έννοια “άνθρωπος”.

H Restart Cultural Tourism Art platform συνδυάζει στις δράσεις της τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Πώς βλέπετε εσείς τον συγκερασμό Τέχνης-Τουρισμού-Περιβάλλοντος; Ο συνδυασμός Τέχνης, Τουρισμού και Περιβάλλοντος μόνο έμπνευση μπορεί να επιφέρει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Σε ό,τι αφορά το μέλλον, στόχος μου είναι να έχω τη δυνατότητα να εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου και τις ιδέες μου μέσω της ζωγραφικής τέχνης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΟΖΑ

Γεννήθηκε το 1967 στη Βρύα Πιερίας όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια και κατοικεί ακόμη μέχρι σήμερα. Με την είσοδό του στην εφηβική ηλικία ανακάλυψε το πάθος του για τη ζωγραφική, γεγονός που έμελλε να σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή του. Σήμερα, αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς του στην ενασχόληση του με τη ζωγραφική.
Είναι αυτοδίδακτος γεγονός που συμβάλλει στον ιδιαιτέρο τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζει. Αρκετά σημαντική επιρροή στο έργο του είχαν οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, το κίνημα COBRA, ο Jackson Pollock, ο Γιάννης Μόραλης, ο Pablo Picasso κ.ά.
Συμμετέχει ενεργά στην ομάδα “ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ” με επιμελήτρια τη Χρύσα Μπαρζόκα και είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας. Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξώτερικο καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις του ΣΚΕΤΒΕ και του Δήμου Κατερίνης.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον, στόχος του είναι να συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του και τις ιδέες του μέσω της ζωγραφικής τέχνης.