ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ: “Το μήνυμα που θέλω να μεταδώσω στο θεατή είναι απλό: υπομονή θα έρθουν καλύτερες ημέρες…”

Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με την πρώτη live έκθεση αφιέρωμα Covid-19. Θεωρείτε ότι διαθέσατε αρκετό χρόνο στη δημιουργία αυτές τις μέρες του εγκλεισμού; Για να είμαι ειλικρινής αυτές τις δύσκολες μέρες του εγλεισμού δυσκολεύτηκα αρκετά στο να είμαι συγκεντρωμένος στη ζωγραφική.

Βοήθησε η περίοδος ώστε να εκφραστείτε μέσω της τέχνης σας ή βιώσατε δημιουργικό αδιέξοδο; Όπως ειπα και παραπάνω ήταν μια αρκέτα δύσκολη περίοδος για μένα παρόλα αυτά προέκυψαν δύο έργα προς το τέλος αυτής της κρίσης, τα οποία έχω την χάρα να εκθέσω μέσω της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ποια υλικά χρησιμοποιήσατε ως μέσο έκφρασης; Συνήθως δουλεύω λάδι σε καμβά.

Ενημερωθήκαμε ότι σε αυτή την εκθεση, ο θεατής θα γίνεται μέρος του πρότζεκτ… Ποιο είναι το μήνυμα που εσείς θα θέλατε να μεταδώσετε στον θεατή; Το μήνυμα είναι απλό: υπομονή θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Στα χέρια των καλλιτεχνών της Ε.Τ. μορφές και ιδανικά ξαναζωντανεύουν μέσα από τη καλλιτεχνική τους μεταμόρφωση. Ιδέες επίμονων καλλιτεχνών που είναι έτοιμες να ζήσουν αξιοποιημένες ως έργα τέχνης. Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός σας; Ο χρόνος θα μας δείξει πως θα συνεχιστεί αυτό το υπέροχο ταξίδι της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία; Νομίζω δυστυχώς συμβαίνουν και τα δύο παραπάνω.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΟΖΑ Γεννήθηκε το 1967 στη Βρύα Πιερίας όπου πέρασε τα παιδικά μου χρόνια και κατοικεί ακόμη μέχρι σήμερα.Με την είσοδο του στην εφηβική ηλικία ανακάλυψε το πάθος του για την ζωγραφική, γεγονός που έμελλε να σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή του. Σήμερα, αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας του στην ενασχόληση του με τη ζωγραφική.
Είναι αυτοδίδακτος ,γεγονός που συμβάλλει στον ιδιαιτέρο τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζει.Αρκετά σημαντική επιρροή στο έργο του είχαν οι Αβορίγινες της Αυστραλίας,το κίνημα COBRA, ο Jackson Pollock, ο Γιάννης Μόραλης , ο Pablo Picasso κ.ά.

Συμμετέχει ενεργά στην ομάδα ¨ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ¨ με επιμελήτρια την Χρύσα Μπαρζόκα και είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας. Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξώτερικο καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις του ΣΚΕΤΒΕ και του Δήμου Κατερίνης.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον, στόχος του είναι να συνεχίζει να έχει την δυνατότητα να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του και τις ιδέες του μέσω της ζωγραφικής τέχνης.