ΑΘΑΝΑΣ: “θα με χαρακτήριζα ως Μυθοπλάστη λόγω της αφήγησης που εμπεριέχουν τα έργα μου”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;
Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ήδη από το δημοτικό έλεγα πως θέλω να γίνω ζωγράφος και να εισαχθώ στην Α.Σ.Κ.Τ.
Ηταν μια καθημερινότητα η ζωγραφική μες το μυαλό μου, ανησυχούσα και είχα ένταση όταν δεν σχεδίαζα.
Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς η γίνεται;
Στην ουσία όλοι οι άνθρωποι σε μικρή ηλικία είναι ενδυνάμη ζωγράφοι… το ζητούμενο είναι ποιοι θα το εξασκήσουν και θα το βελτιώσουν εφόρου ζωής βρίσκοντας πάντα νέους τρόπους και ιδέες εκφράσεις και αισθητικής. Αυτό συνεπάγεται ίσως να δημιουργηθεί και καριέρα από την συνέπεια αυτή. Προσωπικά ζωγραφίζω για να μην τρελαθώ.
Ποια λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;
Οι λέξεις που με εκφράζουν ως καλλιτέχνη είναι ασυνείδητο και Μυθολογία.
Νοιώθετε την (έμπνευση) πριν δημιουργήσετε;
Δεν νιώθω καμία έμπνευση… διότι είμαι σε έμπνευση τα τελευταία 34 χρονια!!και θα είμαι για όλη την υπόλοιπη ζωή μου! οπότε δεν έχω την δυνατότητα να την διακρίνω και να την ξεχωρίσω από την υποτιθέμενη ( κανονικότητα…!!)
Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη;
Θα με χαρακτήριζα ως Μυθοπλάστη λόγω της αφήγησης που εμπεριέχουν τα έργα μου. Ρηξικέλευθο και μυστικιστή που πορεύεται σε δύσκολα μονοπάτια…!
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα μελλοντικά μου σχέδια δεν θέλω να τα αποκαλύπτω..παντως το μόνο που θα πώ είναι ότι οφείλω να στηρίζω το μονοπάτι που έχω επιλέξει με θέμα Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και το παγκόσμιο στάτους των πολιτισμών ως το πέρας της ζωής μου, εκθέτοντας τις αισθητικές απόψεις μου όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και όλες τις ομογένειες.