Αγγελική Λόη: Η ζωγραφική είναι τα μακροβούτια στο λαβύρινθο του κορμιού και του μυαλού. Είναι ο Έρωτας δίχως “end”

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; ανάγκη για δημιουργία; επικοινωνία; ή κάτι άλλο;

Σαρακι. Εμμονη. Επιμονη. Ειναι τα μακροβουτια στο λαβυρινθο του κορμιου και του μυαλου. Ειναι ο Ερωτας διχως ‘’end’’.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως εικαστικός;

Ελευθερο ανθρωπο.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός;

Η ζωη. Η φυση. Η τεχνη… τωρα και πριν. Ο τροπος που προσεγγιζει κανεις οτιδηποτε. Η αδεια να ψηλαφιζομαι από εικονες, μνημες, βιωματα. Σε χρονο ενεστωτα.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής;

Θα μπορουσα σιγουρα… με οτιδηποτε μου προκαλουσε απανωτες κρισεις περιεργειας.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά;

“Γνωριζω” τι εχει γινει χθες και τι γινεται τωρα. Αυτο που θα ηθελα να ξερω είναι τι θα γινεται “αυριο” και αν θα μπορουσα με τα δικα μου μεσα να εκφραστω σε αυτό.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του;

Είναι γεννα, λυτρωση, αιμομιξια, αδυναμια, αγαπη. Ειναι ο λωρος που δεν κοβεται ποτε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αρκετα πραγματα εχουν δρομολογηθει στο αμμεσο μελλον. Η συμμετοχη μου σε ομαδικη εκθεση με τον τιτλο ‘’Unusual self portraits’’ στην Project Gallery (Νορμανου 3) σε επιμελεια Κωνσταντινου Μπασιου (ιστορικος τεχνης). Το Δεκεμβριο στο μουσειο Ηρακλειδων με τιτλο “Salty Fields” μια διατομικη εκθεση με παραλληλες επιστημονικες και εκπαιδευτικες δρασεις με τη Δημητρα Σκανδαλη, οπου προσεγγιζουμε τον σιωπηλο κοσμο των φικων σε επιμελεια της Νινας Φραγκοπουλου (δρ. θαλασσιας βιολογιας) και συνεργασια Μανωλη Καρτερακη (ιστορικου τεχνης).

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε στη Ναύπακτο. Αρχικά σπούδασε οδοντοτεχνική και στη συνέχεια ζωγραφική κοντά στον Γιώργο Ρόρρη. Συνέχισε τις σπουδές της στη ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2010-2015) με καθηγητές τον Γ. Ψυχοπαίδη και τον Μ. Σπηλιόπουλο. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα (2005, 2011, 2018. 2019) και 2 στην Ελβετία (2015, 2016) και έχει πάρει μέρος σε αρκετες ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα χρόνια της μαθητείας της στην Α.Σ.Κ.Τ. τιμήθηκε με έναν έπαινο και 2 βραβεία. Το 2018 πήρε το πρώτο βραβείο στο Ιδρυμα Μιχαλη Κακογιαννη ‘Ο ρολος της τεχνης στη διατηρηση της ιστορικης μνημης’ μια εκθεση συνεργασιας της Ανωτατης Σχολης Καλων Τεχνων της Αθηνας και των ‘Ρωμιων Πραξεις’ εμπνευσμενη από τα ‘Σεπτεμβριανα’……. Είναι μέλος της ομάδας JJc.
[email protected]
fb Aggeliki Loi