Έργα του Κωνσταντίνου Γόγαλη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας με την Επίμονη Τέχνη & την “Στάση Ζωής 2”

Δημόσια θέα με ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ σε στάσεις λεωφορείων και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Το polisfreepress θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με τους αγαπημένους μας Επίμονους καλλιτέχνες οι οποίοι απαντούν για τη δική τους ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Εθελοντικών Δράσεων Δήμου Φλώρινας, Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος ανεφέρει σχετικά: “Η Τέχνη συναντά και αλλάζει την καθημερινότητα στην πόλη της Φλώρινας. Η καλλιτεχνική ομάδα της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με ιδρύτριά της εμπνεύστρια & επιμελήτρια την εικαστική καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα, έρχεται στην Φλώρινα καλεσμένη της Αντιδημαρχίας Εθελοντικών Δράσεων του Δήμου. Με την εικαστική δράση “Στάση Ζωής” 2, έργα καλλιτεχνών εγνωσμένης αξίας, μεταξύ αυτών και της συμπατριώτισσας μας, κυρίας Βιολέτας Γαζέα -Σαλβαρίνα, τοποθετούνται και κοσμούν στάσεις αστικών λεωφορείων της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο
δρόμοι της Φλώρινας μετατρέπονται σε μια μόνιμη έκθεση, που αναβαθμίζει την αισθητική και φέρνει την Τέχνη δίπλα στον κάθε πολίτη. Η ομορφιά και η αισθητική ΕΠΙΜΕΝΕΙ και νικά!”

Ποια είναι η χρωματική, ή η θεματική σύνδεση του έργου σας με τη ζωή και την πόλη της Φλώρινας; Ποια τεχνική και ποια θεματολογία σας πρόκειται να συναντησουμε; Η χρωματικη συνθεση των εργων μου είναι λαδια σε μουσαμα με θεμα τη φυση και με τη τεχνικη των πολλαπλων επιστροσεων χρωματικης υλης. Στη Φλωρινα εχω τις καλλιτερες αναμνησεις και την επισκεπτομαι παντα μολις βρισκω χρονο. Στον Αετο Φλωρινας εχω φτιαξει τη παιδικη χαρα από τα εσοδα που πηρα από την εκθεση μου στο Ηλεκτρα Παλας το 2001.

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά; Από τους καλλιτεχνες που γνωρισα και με εκφραζουν είναι ο Κωστας Τσοκλης και ο πολύ νεοτερος Σπυρος Λυτρας.

Ποια θεωρείτε οτι είναι η ανώτερη των αξιών σας; Η προσφορα στον συνανθρωπο είναι η ανωτερη αξια που θεωρω ότι με καλυπτει.

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασίας σας με την Επίμονη Τέχνη; Η Επιμονη Τεχνη είναι η αφορμη και η αιτια να γινουν πραξεις με εργα από τους καλλιτεχνες σε στοχους ζωης, [βλεπε επιστροφη γλυπτων του Παρθενωνα] και γενικα γνωριμια των καλλιτεχνων με το ευρυ κοινο για ένα καλλιτερο κοσμο καθ’ οσο η Τεχνη είναι το μεσον που δημιουργει και προβαλλει τις δυνατοτητες που υπαρχουν για ένα καλυτερο κοσμο.

Τι τίτλο θα δίνατε σε αυτοβιογραφία σας; Τελος αν εγραφα την αυτοβιογραφια μου ο τιτλος θα ηταν “Μια ζωη γεματη Χρωμα”.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Η μεγαλυτερη τραγωδια που ζει η ανθρωποτητα είναι παντα οι πολεμοι οι οποιοι το μονο που δινουν είναι πονο – θλιψη – πεινα – κτηνωδιες – απωλειες ανθρωπων καθ οσον η ζωη θεωρειται απολυτως αναλωσιμο υλικο.

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Σχετικα με το χαρισμα εργου η εργων για φιλανθρωπικους σκοπους με βρισκει απολυτως συμφωνο γιατι η προσφορα είναι αντιστροφως αναλογη της χαρας που εισπρατεις όταν προσφερεις.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr