Έργα της Rinette Iosafat στην καρδιά της Μυκόνου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

Η «Επίμονη Τέχνη» με τη συλλογικότητα 28 σπουδαίων εικαστικών ανοίγει αυλαία στο φετινό καλοκαίρι εκεί που οι θερινές διακοπές ξεκινάνε παγκοσμίως, στο αξιοζήλευτο νησί των ανέμων την πανέμορφη Μύκονο με τίτλο
Θ-ΕΡΟΣ ΕΛΛΑΣ “Το καλοκαίρι ξεκινάει από την Ελλάδα”

TH-EROS HELLAS “Summer begins from Greece”

www.facebook.com/epimonitexni/

«Επίμονη Τέχνη»
Έμπνευση Επιμέλεια
Art project by Chris Barjoka www.facebook.com/chris.alevra

ΜΥΚΟΝΟΣ 17 – 21 Ιουνίου

Επίσημη ξενάγηση: Σάββατο 19 Ιουνίου στις 21.00

ΚΔΕΠΠΑΜ: Αίθουσα Καλογερά & Αιθουσα Ματογιάννι – Παναχράντου 2
Χώρα Μυκόνου
Μύκονος (Μόλις 200 μέτρα από τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου).

Το polismagazino.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη της Rinette Iosafat.

Ποια η χρωματική ποικιλία και η τεχνική με την οποία συμμετέχετε σε αυτή την έκθεση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Μύκονο; Συμμετέχω με δύο έργα σε μικρό μέγεθος, μικτής τεχνικής- κολάζ & ζωγραφική, στημένα σαν διακοσμητικά αντικείμενα στο χώρο. Τα χρώματα είναι γήινα και τα θέματα ονειρικά, στο φάσμα της φαντασίας!

Μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποια γεγονότα – σταθμούς στην πορεία σας; Η εποχή που τα παιδιά μου ενηλικιώθηκαν και έφυγαν από το σπίτι ήταν καθοριστική μια και στάθηκε σαν ευκαιρία να αποκτήσω έναν ολόδικό μου χώρο, που μπόρεσα να διαμορφώσω όπως ήθελα ώστε να δουλεύω με άνεση! Από κει και πέρα είχα την δυνατότητα να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα καλλιτεχνικά, να παρακολουθώ μαθήματα, σεμινάρια, να συμμετέχω σε εκθέσεις. Επίσης σημαντικός σταθμός ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε ομαδική έκθεση, όπου διαπίστωσα πως τα έργα μου αποσπούσαν θετικά σχόλια απο τον κοσμο.

Υπάρχει κάποια καθοριστική στιγμή  που σας οδήγησε να γίνετε καλλιτέχνης; Η επιθυμία μου γεννήθηκε στην Α’ γυμνασίου, όπου στο σχολείο μου κάναμε πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα καλλιτεχνικών, με ταλαντούχους καθηγητές. Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα πως μ’ αυτό θα ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου! Με είχε συναρπάσει. Βέβαια στην πορεία πήρα εντελώς διαφορετικό δρόμο επαγγελματικά, αλλά το μικρόβιο ήταν πάντα μέσα μου και περίμενε την κατάλληλη στιγμή! Ποτέ δεν είναι αργά…

Τι ειναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο και πόσο σας ενδιαφέρει η προβολή του έργου σας να επικοινωνήσει με το θεατή; Εμπνέομαι φυσικά από το περιβάλλον μου, απο ταξιδια, από εκθέσεις. Κυρίαρχο ρόλο παίζει η διάθεσή μου και τα ερεθίσματα που λαμβάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφήνω τον εαυτό μου να παρασυρθεί από τις ιδέες και τα συναισθήματά. Η προβολή του έργου μου και η επικοινωνία με το θεατή με ενδιαφέρουν φυσικά πολύ και είναι πολύ σημαντικά! Κατά τη διάρκεια της καραντίνας που δεν υπήρχε φυσική επικοινωνία, χρησιμοποίησα πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνώ τα έργα μου με το κοινό. Η ανταπόκρισή του ήταν ζωτικής σημασίας για μένα, μου έδινε κίνητρο να συνεχίσω να δημιουργώ! Χαίρομαι πολύ που ξεκινάμε σιγά σιγά έστω και με περιορισμούς, να δείχνουμε τη δουλειά μας σε εκθέσεις. Έτσι, συνδεόμαστε πάλι με το κοινό μας και μας δίνεται συγχρόνως η ευκαιρία να αποκτήσουμε νέα ερεθίσματα και ιδέες.

Τι θα λέγατε στο κοινό που πρόκειται να σας επισκεφθει; Θα χαρώ τα έργα μου να τραβήξουν την προσοχή του κοινού και μέσα απ’ αυτά, να νοιώσουν κάποια συναισθήματα, σαν αυτά που είχα εγώ όταν τα δημιουργούσα.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr