Έναρξη νέας θεατρικής ομάδας – Συντονισμός: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Μια νέα θεατρική ομάδα ξεκινά στο κέντρο της Αθήνας…
Μια ομάδα με εκπαιδευτικό αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, μιας και το θέατρο είναι η συνισταμένη των τεχνών και συνδυάζει τα πάντα…

Η ομάδα, με εναρκτήριες συναντήσεις από τον Οκτώβριο του 2019, θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα, από δύο ώρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα και έως το τέλος της ακαδημαϊκής σαιζόν, θα αναπτυχθεί η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και ό,τι συμπληρωματικά συνθέτει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

Σκοπός του τμήματος και της ομάδας που θα δημιουργηθεί είναι οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους και μέσα από τη δομή των μαθημάτων και των συναντήσεων, να μυηθούν στον κόσμο του θεάτρου αλλά παράλληλα να γνωρίσουν την θεωρητική του πλευρά και τις τεχνικές που το συνθέτουν.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να βρουν διεξόδους επικοινωνίας αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από :

– Υποκριτική θεάτρου
– Αυτοσχεδιασμό
– Σωματικές ασκήσεις / φωνή – αναπνοή
– Δραματοποίηση κειμένων
– Θεωρία γύρω από την ιστορία του θεάτρου
– Τεχνικές θεάτρου / ασκήσεις
– Γνωριμία με τις Τέχνες που συνθέτουν το θέατρο

και πολλά άλλα…

Στόχος είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και των εκφραστικών μέσων μέσω του θεάτρου, η διαμόρφωση προσωπικοτήτων μέσα από τις Τέχνες και η καλλιέργεια του γνωστικού/πνευματικού επιπέδου.

Φυσικά, όλα αυτά θα οδηγήσουν στο τέλος στη δημιουργία θεατρικής παράστασης…

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, θα κληθούν να μιλήσουν στους συμμετέχοντες καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου: ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, φωτογράφοι κ.α., έτσι ώστε μέσα από συζητήσεις να έρθουν πιο κοντά σε όλα αυτά που μαθαίνουν και που οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν καθημερινά μέσα από τη δουλειά τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ Ηθοποιός, Καθηγήτρια Υποκριτικής

Η Κατερίνα Ζαχαριουδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το Πειραματικό Λύκειο Αθηνών.
Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή της «Μ. Βογιατζή – Τράγκα» και Ελληνική Γλώσσα και Γλωσσολογία στο “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” του Γιώργου Μπαμπινιώτη, με καθηγητές τον ίδιο, τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο, τον Μάνο Στεφανίδη κ.α.
Παράλληλα ασχολήθηκε με το χορό. Είναι κάτοχος διπλώματος της IDTA στο Αργεντίνικο Τάνγκο.

Στο θέατρο εμφανίστηκε επαγγελματικά το 2003.
Έχει συνεργαστεί με θιάσους σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα (Ηρώδειο, Μπρόντγουαιη, Τζένη Καρέζη, Γκλόρια, Βεάκη, Άλφα, Αργώ, Casablanca Music Hall, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κ.α.) αλλά και σε περιοδείες και σε χοροθεατρικές παραστάσεις.
Συνεργάστηκε – σαν ηθοποιός αλλά και σαν βοηθός σκηνοθέτη – δίπλα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες, δημιουργούς και καλλιτέχνες όπως οι :
Νίκος Κούνδουρος, Στέφανος Ληναίος, Ευγένιος Τριβιζάς, Παναγιώτης Μέντης, Narimane Mari, Χρήστος Δήμας, Τάνια Τρίπη, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Τσούκας, Τάκης & Γιάννης Φίνας (Duo Fina), Μίκης Θεοδωράκης κ.α.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από την υποκριτική, ασχολήθηκε ενεργά με την οργάνωση και τη διεύθυνση παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, με τις Δημόσιες Σχέσεις και το ραδιόφωνο. Διατηρεί προσωπική εκπομπή στο Radio Terranova, ενώ έχει δανείσει τη φωνή της σε διαφημιστικά.
Από το 2009, συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο για παιδιά και την εκπαίδευση γύρω από αυτό.

Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα , κινηματογραφικά σενάρια και λογοτεχνικά βιβλία. Το 2013 ίδρυσε την ιστοσελίδα καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, www.nea-avlaia.gr , ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και ιστοσελίδες.

INFO

Συντονισμός: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη
Ημέρες : Κάθε Πέμπτη (από 3 Οκτωβρίου)
Ώρες : 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Χώρος
st.ART / Βαλτετσίου 13 & Ιπποκράτους (στάση μετρό Πανεπιστήμιο) / 1ος όροφος/ Τηλ: 6971535305

Πληροφορίες – εγγραφές :
6936555719 & [email protected]

Facebook Event : https://www.facebook.com/events/714736029044642/

Teaser Trailer : https://www.facebook.com/events/3742364919122666/

St.ART
Βαλτετσίου 13 & Ιπποκράτους
(στάση μετρό Πανεπιστήμιο)
1ος όροφος
Τηλ. Επικοινωνίας : 6971535305

Web site: http://www.st-art.gr/index.html
Facebook page : https://www.facebook.com/ST.ART20188/