Άρης Αντωνόπουλος: “Μ’ αρέσει να κάνω πράγματα που οι λογοκριτές δεν θα περάσουν”

“Το Θέατρο και ο κινηματογράφος είναι δύο κατά τη γνώμη μου αρκετά διαφορετικά μέσα με διαφορετικές υποκριτικές…”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Έχω την εντύπωση ότι ήταν όταν έκανα το πρώτο μου θεατρικό έργο σε ηλικία 10 ετών. “Κυρία Ντάουτφαιρ”

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Και τα δύο. Μιλάμε για δυο κατά τη γνώμη μου αρκετά διαφορετικά μέσα και διαφορετικές υποκριτικές. Το θέατρο έχει μία αμεσότητα και επικοινωνία με τον θεατή. Από την άλλη ο κινηματογράφος απαιτεί μία άλλη λεπτοδουλειά και ακολουθεί άλλους τρόπους αφήγησης.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Το να έχεις μια συνεχόμενη επαγγελματική πορεία και να καταφέρνεις να ζήσεις από αυτό. Στη χώρα που ζούμε και στο επάγγελμα στο οποίο βρισκόμαστε, θεωρείται επιτυχημένη καριέρα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Μπορεί κάποιος να γεννηθεί με κάποια σχετικά δώρα άλλα αν δε τα αξιοποιήσει και δεν τα δουλέψει
δε πρόκειται να φτάσει στην καλλιτεχνία.
Αντίθετα κάποιος που δεν γεννήθηκε με αυτά, μπορεί να τα καλλιεργήσει. Συνεπώς πιστεύω ότι καλλιτέχνης γίνεσαι.

Ποιά φράση σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; “Μ’ αρέσει να κάνω πράγματα που οι λογοκριτές δεν θα περάσουν.”

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Κυρίως μπαίνω σε διαδικασία κατά την διάρκεια της δημιουργίας. Σπανίως σχεδιάζω ή νιώθω κάτι από πριν.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Για την ώρα δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω πολύ μακρινά σχέδια, προς το παρών προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες μου μέσα στην καραντίνα.

photo: Petropoulos, P.Astor.Koffas

Βιογραφικό. Ο Αρης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο της Παλλήνης, οπού διδάχθηκε σαξόφωνο, πιάνο και ταμπουρά.
Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ πληροφορικής και της δραματικής σχολής “Δήλος”
Ασχολήθηκε με την υποκριτική από την ηλικία των  7 ετών.
Έχει κάνει δεκάδες διαφημιστικά, ντουμπλάζ και μεταγλωττίσεις.
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 10 ετών σε παραστάσεις όπως “Η μικρή μας Πόλη” σε σκηνοθεσία Σ.Φασουλή . Η πιο πρόσφατη θεατρική παράσταση ήταν το “ουζερί τσιτσάνης” σε σκηνοθεσία Σ. Κακάλα.
Κινηματογραφικά έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως: “Οξυγόνο” των Ρέππα-Παπαθανασίου , “DIY” του Δ. Τσιλιφώνη, “Καταφύγιο ΙΙ” του Χ. Νικολέρη κ.α.
Σε τηλεοπτικές σειρές εμφανίστηκε σε ηλικία 9 ετών όπως “Βέρα στο δεξί” κ.α. Την τρέχουσα περίοδο συμμετείχε στην σειρά του Ant1 “Αν Ημουν Πλούσιος¨