Άντα Τσιροπούλου: “Η επόμενη ημέρα στην κανονικότητα, πιστεύω θα είναι για όλους ένα θετικό όνειρο… Η τέχνη είναι μία διέξοδος, μέσα στις δυσκολίες”

“Θα ήθελα να βγάλω προς τα έξω στον κόσμο, τις ιδέες μου και τη δουλειά μου γενικά. Τα σχέδιά μου, που με βοηθούς τη σκιά και το φώς, δημιούργησαν έναν δικό μου κόσμο, διαφορετικό, με βοήθησαν να περάσω τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας πιο αισιόδοξα”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Ένας χρόνος δύσκολος το 2021, που πέρασε με πολλές αλλαγές και δοκιμασίες στην καθημερινότητα της ζωής μας. Μέσα από την ανασφάλεια που μας δημιούργησε ο covid, όλα άλλαξαν και ακόμα συνέχεια αλλάζουν.

Προσωπικά τις δύσκολες στιγμές, της πανδημίας, προσπαθούσα και προσπαθώ να δημιουργώ ένα δικό μου κόσμο, ταξιδεύοντας με το μυαλό και τη φαντασία μου, μέσα από τη δουλειά μου, την ζωγραφική. Η φύση, μου έδωσε την έμπνευση και τη δύναμη, όπως πάντα. Μια διέξοδος, στις δύσκολες στιγμές.

Έτσι σχεδιάζοντας καθημερινά και εξερευνώντας τα τοπία γύρω μου, έκανα μια σειρά έργων, με θέματα βράχων και βουνών, με μορφές ανθρώπων και ζώων, που έβλεπα μέσα από την σκιά και το φώς. Έτσι το 2021 πέρασε με βοηθό μου τη δημιουργία της τέχνης μου, τη ζωγραφική και γράφοντας ένα βιβλίο με θέμα, τις ανακαλύψεις μου από τις εξερευνήσεις που έκανα μαζί με την κόρη μου στη φύση.

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης είναι προσπάθειες, μέσα στην αβεβαιότητα αυτής της πανδημίας, για προστασία της υγείας και της ζωής μας. Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη δυστυχώς.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Αβέβαιο το μέλλον, γενικά και ειδικά στον Πολιτισμό που δοκιμάζεται με εμπόδια και αλλαγές. Ας ελπίσουμε ότι το 2022 θα είναι πιο θετικό.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Σαν καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, προτείνω να είμαστε όλοι ενωμένοι και υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Σε έναν κοινό στόχο, με όπλα την σωστή προστασία κατά του covid. Εμβολιασμένοι και με υπευθυνότητα όλοι, πιστεύω θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Η επόμενη ημέρα στην κανονικότητα, πιστεύω θα είναι για όλους ένα θετικό όνειρο, που θα θέλουμε να ζήσουμε με μικρά βήματα και πολύ προσοχή, μετά από τόσα που έχουμε ζήσει. Τα καλλιτεχνικά μου σχέδια για το 2022 δεν είναι συγκεκριμένα γιατί δεν ξέρω ακόμα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Θα ήθελα να βγάλω προς τα έξω στον κόσμο, τις ιδέες μου και την δουλειά μου γενικά. Τα σχέδιά μου, που με βοηθούς τη σκιά και το φώς, δημιούργησαν έναν δικό μου κόσμο, διαφορετικό, με βοήθησαν να περάσω τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας πιο αισιόδοξα. Η τέχνη είναι μία διέξοδος, μέσα στις δυσκολίες.