Άκηs Τοπάληs: Η “δημιουργία” είναι η διέξοδός μου, που με ταξιδεύει και που αφήνει τη φαντασία μου να γίνει πραγματικότητα

“Καλλιτέχνης γεννιέσαι όπως λέει και ο Πικάσο. Το σημαντικό όμως είναι να παραμείνεις καλλιτέχνης μεγαλώνοντας και να δημιουργείς τέχνη για τη ζωή”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε; Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα ζωγράφιζα, έχοντας την τύχη και την ευτυχία να μεγαλώσω σε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον, κοντά στο εργαστήρι και gallery του δασκάλου μου, που οι σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι λειτούργησαν σαν πρότυπο για μένα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Καλλιτέχνης γεννιέσαι όπως λέει και ο Πικάσο. Το σημαντικό όμως είναι να παραμείνεις καλλιτέχνης μεγαλώνοντας και να δημιουργείς τέχνη για τη ζωή.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Η λέξη που με εκφράζει είναι η “δημιουργία”.
Είναι η διέξοδος μου, που με ταξιδεύει και που αφήνει την φαντασία μου να γίνει πραγματικότητα.
Τόσο μαγική όταν συμβαίνει, σαν να σταματάει ο χρόνος για να αποτυπώσω τις ομορφιές του κόσμου πάνω στον λευκό καμβά.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Συνήθως, μια νέα ιδέα ή κάποια εικόνα, έρχεται σαν αφορμή για να καλύψει ολοκληρωμένες χρωματικές παλέτες που με απασχολούν.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Έναν απλό και ταπεινό στρατιώτη της τέχνης.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Για το μέλλον το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά όλος ο κόσμος, να ζωγραφίζω και να εκθέτω τα έργα μου.

Βιογραφικό : Άκηs Τοπάληs

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 ,όπου ζεί και εργάζεται. ‌Μαθήτεψε κοντά στον Ζωγράφο Βασ. Κορδονούρη (Βακόρ κατά κόσμο), που τον μύησε στην Ελληνική τοπιογραφία, έχονταs για ευχάριστα διαλείμματα τιs νεκρέs φύσειs. Η εικαστική του γλώσσα που μεταχειρίζεται έχει συγγεκριμένη αισθητική μορφή “αφηγείται” με ρεαλιστικό τρόπο τα θέματα του, με σκοπό να μεταδώσει το εικαστικό μήνυμα που δεν είναι άλλο απο την ομορφιά τηs ελληνικής φύσης και τα συναισθήματα που δημιουργούν τα οπτικά της ερεθίσματα. Εχει λάβει μέροs σε ομαδικέs εκθέσειs αποσπώνταs επαίνουs και θετικέs κριτικέs. Εργα του έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούs σκοπού, έχουν δημοπρατηθεί απο τηλεοπτικά κανάλια και βρίσκονται σε ιδιωτικέs συλογέs Ελλάδα και Αμερική.

Xρώματα του τα Λάδια, που κατά τη γνώμη του αποδίδουν με επιτυχία τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα τηs ελληνικήs φύσηs.

Εργα του θα βρείτε :

https://fineartamerica.com/profiles/akis-topalis

https://tze.gr/TZE.TOPALIS/TOPALIS.AKIS.htm

http://wgreco-art.gr/gr/artists/topalhs-akhs/order-date

http://akisrtopgmailcom.blogspot.com/?m=1

email :[email protected]