Τριήμερο Σεμινάριο Αναλογικής Φωτογραφίας για την εκτύπωση στο Calderone

31 Μαρτίου και 1 – 2 Απριλίου 2023

To Calderone σε συνεργασία με τον Α. Κατσικούδη διοργανώνει ένα σεμινάριο αναλογικής φωτογραφίας.

Απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, που θα ήθελαν να μάθουν την τέχνη της αναλογικής φωτογραφίας.

Περιγραφή

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν την διαδικασία εκτύπωσης ενός αρνητικού στον σκοτεινό θάλαμο. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε να εξάγουμε το φως από τον μεγενθυτήρα ώστε να αποτυπωθεί στο χαρτί.

Θα ξεκινήσουμε από την θεωρία για το πως εξάγουμε το φως και τι αυτό δημιουργεί, θα προχωρήσουμε στην ανάλυση των χαρτιών και των χημικών στην συνέχεια θα αναλύσουμε τον εξοπλισμό μας και τα χημικά που θα χρειαστούμε. Την δεύτερη ημέρα θα κάνουμε κοντάκτ από τα αρνητικά που είχαμε φωτογράφισει στο σεμινάριο της εμφάνισης και τέλος την τρίτη ημέρα θα προχωρήσουμε στην εκτύπωση μιας επιλεγμένης εικόνας από κάθε συμμετέχοντα σε 20x25cm.

Πρόγραμμα

Παρασκευή  31 Μαρτίου, 19.00 έως 22.00: Θεωρία (χαρτιά, χημικά, εργαλεία, φίλτρα, ανάλυση διαδικασίας εκτύπωσης, κοντάκτ)

Σάββατο 1 Απριλίου, 11.00 έως 16.00: Εκτύπωση κοντάκτ σε γκρουπ των δυο ατόμων

Κυριακή 2 Απριλίου, 17.00 έως 21.00: Εκτύπωση φωτογραφίας σε γκρουπ των δυο ατόμων

Σύνολο: 12 ώρες / 3 μαθήματα

Κόστος Συμμετοχής

80 ευρώ με την κράτηση θέσης, περιορισμένος αριθμός θέσεων (σύνολο 6) ανά γκρουπ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται χημικά, χαρτιά και ότι άλλο χρειάζεται από εξοπλισμό για την εκτύπωση. Δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Κρατήσεις θέσεων – επιπλέον πληροφορίες: Calderone, Τάσος Σκλαβούνος, [email protected]  τηλ. 2130058407

Προηγείται άλλο τριήμερο σεμινάριο με θέμα την εμφάνιση φιλμ στο Calderone,  17-18-19 Μαρτίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όποιο από τα δύο σεμινάρια επιθυμούν. Όσοι ενδιαφέρονται στη συνέχεια να εμφανίζουν και να τυπώνουν μόνοι τους (ή με βοήθεια ) τα φιλμ τους στο σκοτεινό θάλαμο του Calderone θα μπορούν μετά από ραντεβού και σε προσιτές τιμές.

Υπεύθυνος και δάσκαλος του σεμιναρίου είναι ο Τάσος Σκλαβούνος. Στη διοργάνωση συμμετέχει ο Ανδρέας Κατσικούδης.

Ανδρέας Κατσικούδης www.youtube.com/akatsikoudis

Blog: akatsikoudis.blogspot.com

Site: www.andreaskatsikoudis.com