Το Σάββατο 24 Απριλίου στο MEGA CINEMA

10:00 THE EMOJI: Η ΤΑΙΝΙΑ

Ο μαγικός κόσμος της εικόνας έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας. Πολλές φορές επιλέγουμε να επικοινωνούμε με εικονίδια που…μιλούν πιο δυνατά και από τις λέξεις. Στην Τεξτόπολη κατοικούν όλα τα ηλεκτρονικά εικονίδια – emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεχτούν από τον εκάστοτε χρήστη. Εκεί, κάθε emoji έχει μια μοναδική έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει διαφορετικές εκφράσεις. Καθώς αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση, ζητά τη βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης για να μπορέσει να γίνει «κανονικό». Παράλληλα το μέλλον της Τεξτόπολης κινδυνεύει και κάνουν τα πάντα για να μην καταστραφεί. Μετά από αμέτρητα ταξίδια σε διάφορα applications , θα καταφέρει να πετύχει αυτό που επιθυμεί;

Κινούμενα σχέδια αμερικάνικης παραγωγής του 2017 σε σκηνοθεσία Τόνι Λεόντις

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Με τις φωνές των: Δημήτρη Μακαλιά, Δημήτρη Μαριζά, Αφροδίτη Αντωνάκη, Τάνια Μπρεάζου

14:00 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ

Είκοσι χρόνια λείπει ο Λουκάς στα βάθη της Αφρικής. Είκοσι σκληρά χρόνια νοσταλγίας και αναμονής… ‘Όταν έφυγε, άφησε την γυναίκα του μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά. Στο διάστημα της απουσίας του και με την σκληρή δουλειά στην μαύρη ήπειρο, δεν του δόθηκε ούτε μια φορά η ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δει τους δικούς του: για να δει τον μικρό του γιο, που δεν τον έχει αντικρύσει ποτέ του. Τώρα επιστρέφει, πλούσιος πια!
Την χαρά της επιστροφής δηλητηριάζουν τα δάκρυα του μαύρου, πιστού του συντρόφου στα χρόνια της “εξορίας”, τον οποίο παίρνει τελικά μαζί του. Στην Αθήνα όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενε. Τα είκοσι χρόνια χωριστής ζωής από την γυναίκα του έχουν αλλάξει πολλά. Η ίδια μοιάζει μ’ ένα αδιαπέραστο τείχος πάγου, που δεν εννοεί να λιώσει. Αλλά και τα παιδιά του είναι δυο ξένοι άνθρωποι, που δεν υποδέχονται τον ξενιτεμένο πατέρα τους με φιλιά και αγκαλιές, αλλά μ’ ένα παγερό “χαίρω πολύ”!
Σιγά-σιγά, ο Λουκάς ανακαλύπτει ότι είναι ένας ξένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο πιο δικός του άνθρωπος είναι ο μαύρος υπηρέτης του, που έχει δεθεί μαζί του στα είκοσι σκληρά χρόνια της ξενιτιάς. Παρ’ όλα αυτά αποφασίζει, έστω κι αργά, να γίνει σωστός πατέρας για τα παιδιά του και πραγματικός σύζυγος για την γυναίκα του….

Κομεντί ελληνικής παραγωγής του 1972 σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μούτσιος, ‘Ελια Καλλιγεράκη, Μίτση Κωνσταντάρα, Λαυρέντης Διανέλλος, Πάνος Τουλιάτος