«Το μέλλον βασίζεται στην Παιδεία…»

Ειδική εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση

Σε μια βραδιά γεμάτη νεανική φρεσκάδα, εκατοντάδες αστραφτερά βλέμματα και χαμόγελα επιβράβευσης και ικανοποίησης για την επίτευξη του στόχου, νέοι και νέες της Δ.Ε. Συκεών παρέλαβαν χθες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών τους επαίνους επιβράβευσης για την κατάκτηση του στόχου μιας προσπάθειας, που κορυφώθηκε κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά με αποτέλεσμα την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
«Να τιμήσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια των παιδιών μας για τον κόπο και τον μόχθο που κατέβαλαν αλλά και τους γονείς τους που πάσχισαν για να τους στηρίξουν στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, όπως και τους εκπαιδευτικούς τους», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και καθηγητές σε ένα γιορτινό κλίμα που επικράτησε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιβράβευσης των νεοεισελθόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση νέων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου είχαν επίσης την ευκαιρία να παραλάβουν μαζί με τον έπαινο και το ιστορικό και φωτογραφικό λεύκωμα του δήμου με τίτλο «Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ο μεγάλος Καλλικρατικός Δήμος», του συγγραφέα Κ. Νίγδελη.
Συγχαίροντας τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες ο κ. Δανιηλίδης υπογράμμισε ότι «είναι χρέος της Πολιτείας να επενδύει και να στηρίζει τη μόρφωση και την εκπαίδευση των παιδιών μας», καθώς, όπως υπογράμμισε, «το ανεβασμένο μορφωτικό επίπεδο συναρτάται άμεσα με την ευημερία της κοινωνίας», εκφράζοντας παράλληλα την «αναγκαιότητα της λήψης μέτρων με σκοπό την εκπόνηση προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες εργασίας αλλά και τις συνθήκες ώστε οι νέοι που έχασε η χώρα στην αλλοδαπή, να επιστρέψουν πίσω». Ταυτόχρονα, κάλεσε την Πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο «με έργα και όχι μόνο κούφια λόγια», εξασφαλίζοντας στους νέους «τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εκπαίδευση και τη μόρφωσή τους».

Διαρκής στήριξη
«Στις νέες προκλήσεις που θα συναντήσουν από δω και πέρα οι νέοι φοιτητές και οι νέες φοιτήτριες, ανοίγοντας με αυτήν την επιτυχία τους μια νέα πόρτα στο μέλλον τους, θα πρέπει να αγωνιστούν και πάλι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ώστε να σταδιοδρομήσουν ως αυριανοί επαγγελματίες στον τομέα που ο καθένας επέλεξε», σημείωσε με τη σειρά του συγχαίροντας τους επιτυχόντες ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, προσθέτοντας ότι «από τέτοια παιδιά μορφωμένα και αγωνιζόμενα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο τόπος μας».
Τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βουλγαρίδης και ο πατήρ Στυλιανός που παρέστη εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Σταυρουπόλεως-Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, τόνισαν ότι οι φορείς του δήμου και της Εκκλησίας θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών σε όποια συγκυρία της ζωής τους το χρειαστούν, ενώ θερμά συγχαρητήρια για τους κόπους και τη στήριξη προς τα παιδιά έδωσαν όλοι σε γονείς και δασκάλους για τη δική τους συνεισφορά.
Σημειώνεται ότι και φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την είσοδό τους σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι μαθητές των οκτώ Λυκείων και ΕΠΑΛ του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατέγραψαν υψηλό ποσοστό επιτυχίας, που αγγίζει το 77%. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 971 υποψηφίων την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πέτυχαν 747 μαθητές, όπως επίσης και άλλοι 74 που έκαναν χρήση του 10%.