Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη

Ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Γάκης, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Χρίστος Γαλιλαίας, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη και υποκλίνονται με σεβασμό και θαυμασμό στο παροιμιώδες καλλιτεχνικό έργο που κληροδοτεί στο Έθνος μας και στην παγκόσμια κοινότητα ο εμβληματικός δημιουργός.

Ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Είναι στιγμές που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν συναισθήματα. Μια από αυτές είναι σήμερα, μετά τη γνωστοποίηση της απώλειας του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη. Υποκλινόμαστε με σεβασμό και θαυμασμό στο παροιμιώδες καλλιτεχνικό έργο που κληροδοτεί στον Ελληνισμό ο εμβληματικός δημιουργός.

Τον ευγνωμονούμε γιατί τίμησε τον Πολιτισμό, υπηρέτησε την Τέχνη, αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Ο Μίκης όλων μας ήταν η Ελλάδα, καθώς μετουσίωσε τις αγωνίες του λαού μας σε στίχους, μουσική και μελωδίες που έμειναν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Εθνικό πένθος εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη για το θάνατο του ανθρώπου, η φήμη του οποίου ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και έγινε συνώνυμη του ήθους, της συνέπειας και της δημιουργικότητας.

Από την αρχή λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει πολλές φορές στη σκηνή του τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη, με την πρώτη παρουσία του να είναι τον Μάιο του 2001 και τον ίδιο να διευθύνει τη συναυλία.

Το έργο και η παρακαταθήκη που αφήνει είναι φάρος δημιουργικότητας και οδηγός για την Ελλάδα που αναπτύσσεται έχοντας ως βασικό πυλώνα τον πολιτισμό».