Το επιτυχημένο «Τέρας» του Μιχάλη Καλιότσου με νέο κύκλο παραστάσεων

Προτείνει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

Είναι μία από τις παραστάσεις που ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν στα αθηναϊκά θέατρα. Πρόκειται για την  παράσταση «Τέρας» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ηθοποιός Μιχάλης Καλιότσος και ήταν αναμενόμενο να επαναληφθεί και στην νέα σεζόν που ξεκινάει δυναμικά!

Νέος κύκλος παραστάσεων από τις 21 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 στο θέατρο Εμπρός!

Η υγρασία, η βροχή, το negative στην ανάμνηση, η σκέψη που γίνεται στο σκοτάδι με κλειστό παράθυρο! Δύο άντρες ο Άρης και ο Κρις διαπραγματεύονται την εξέλιξη της ζωής τους με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με τον Άρη και τον Κρις οι οποίοι βρίσκονται σε ένα υπόγειο με σκοπό να δώσουν ένα τέλος στην γνωριμία τους, καθώς ο Κρις θέλει να ανακοινώσει στον Άρη κάτι πολύ σημαντικό για τον εαυτό του. Ανάμεσα τους και μια γυναίκα-μάνα που αδυνατεί να κατανοήσει την έννοια του διαφορετικού!

Με στοιχεία εγκλεισμού και κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας τα πρόσωπα του έργου έρχονται αντιμέτωπα με τον εαυτό τους, ενώ πάντα ένα τέρας παραμονεύει στο σκοτάδι και επηρεάζει τα όσα συμβαίνουν στο υπόγειο.

Η παράσταση κερδίζει σε ποιότητα, κοινωνικά μηνύματα, άξιες ερμηνείες, δυνατή σκηνοθεσία! Αξίζει να την παρακολουθήσετε και να προβληματιστείτε ή και να αφυπνιστείτε!

“Έγραψα μια ιστορία με 2 πρόσωπα που αποτελούν κατά μία έννοια το τρίπτυχο άντρας-γιος-μητέρα. Από τη στιγμή που κόβεται ο ομφάλιος λώρος το μωρό αντιμετωπίζει την ζωή μόνο του. Και πολύ καλά φρόντισε η φύση να γίνεται έτσι. Ας αφήσουνε οι γονείς τα παιδιά τους να αναπνέουν μέσα από την δική τους ζωή τα δικά τους όνειρα την δική τους προσωπική ταυτότητα. Η αποδοχή της οποιασδήποτε σεξουαλικότητας κυρίως από την πλευρά της μητέρας προς το παιδί μπορεί να είναι και το μυστικό για μια ισορροπημένη κοινωνία. “

Μιχάλης Καλιότσος

Συντελεστές

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλιότσος

Σκηνικά / Κοστούμια: Μιχάλης Καλιότσος, η ομάδα.

Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρής

Σχεδιασμός Φωτισμού: Μιχάλης Καλιότσος

Κίνηση: Μάνια Καραβασίλη

Ηχητικό Περιβάλλον: Κώστας Στεργίου (STER)

Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

Video Post Production Trailer: Μανώλης Πετρής

Δημιουργικό Αφίσας: Γιώργος Βαχάρης

Παίζουν: Αλέξανδρος Μαράκης, Νεκτάριος Παπαλεξίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Πρεμιέρα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  16, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30μμ στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : [email protected]

Είσοδος με ελεύθερη εισφορά

 Διάρκεια παράστασης

75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Facebook Page: https://www.facebook.com/%CE%A4-%CE%95-%CE%A1-%CE%91-%CE%A3-103733045500487

 Instagram : @teras_theatrical_play