Τελετή εορτασμού 100 χρόνων από το Άσυλο του Παιδιού

Η μεγάλη γιορτή του ιδρύματος πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή.

Η βραδιά ξεκίνησε με προβολή βίντεο με την ιστορία του και την ομιλία της προέδρου του «Ασύλου του Παιδιού», Μαίρης Ευθυμιάδου. «Πάνω κι από τη φιλανθρωπική διάθεση, πάνω από την ανακούφιση της δυσχέρειας και την παρηγορία της δυστυχίας, είναι ο ίδιος ο σκοπός και το έργο του “Ασύλου του Παιδιού”, δηλαδή η εκπαίδευση, η διαπαιδαγώγηση, η ανατροφή, η εθνική συνείδηση». Aκολούθησαν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του αντιπρύτανη ΑΠΘ Γιώργου Δέλλιου και του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, που αναφέρθηκε στη δύναμη της προσφοράς.
Ακολούθησε η παρουσίαση του Επετειακού Λευκώματος «1919-2019» από τον συγγραφέα κ. Τραϊανό Μάνο που το επιμελήθηκε. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του «Ασύλου του Παιδιού» και τη Νεανική Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.